TOP 8 Pojačanja ABA lige (II)

Portal Double-Double napravio je listu pojačanja klubova iz ABA lige koja su se do sada pokazala u dobrom svetlu po svoje klubove.

Lista ima 8 imena, a biće prezentovana iz dva dela uz kratak komentar kod svakog igrača.

Abaliga logo studiob.rs

Abaliga logo
studiob.rs

4. Vuk Radivojević (Bek)

I u kasnijim igračkim godinama, Vuk Radivojević je solidan izbor za ABA ligu. Igokei je doneo sigurnost u šutu i nemali broj poena. Nekoliko puta se ispucavao za 3 poena, ali je u većini slučajeva racionalno koristio prostor za šut.

Statistički: 15 poena, 4.9 asistencija i 3 izgubljene lopte, za nešto više od 33 minuta po meču.

3. Zek Rajt (Plejmejker)

Ukoliko se izuzme šut za 3 poena, Zek Rajt je u dresu Olimpije pružio više no kvalitetne partije. Rajt predvodi ekipu i u Evrokupu, a u tom takmičenju beleži 16 poena, 4 asistencije, ali i 3.7 izgubljenih lopti po meču.

U ABA ligi, učinak Rajta je skromniji: 10.1 poen i 3.5 asistencija po meču, ali Rajt tu igra ulogu i tzv. “glue guy” u ekipi.

2. Nikola Ivanović (Plejmejker)

Nikola Ivanović je od početka sezone na svim mečevima bio najmanje solidan, a dva puta je i veoma zablistao: protiv Igokee (25 poena i 8 asistencija) i protiv Sutjeske (25 poena i 4 asistencije).

Ivanović je popravio procente šuta i konstantnost u Mega Leksu, a ukoliko se izuzme meč sa CZ odlično je kontrolisao i izgubljene lopte. U ovom sastavu Mege sa Jaramazom čini odličan tandem na poziciji organizatora igre.

1. Džejkob Pulen (Plejmejker)

Džejkob Pulen se nalazi na 1. mestu ove liste zbog fantastičnih izdanja u Evroligi gde je redom zatrpao Olimpijakos, Limož i Anadolu Efes sa 18, 21 i još jednom 18 poena. Pulen u Evroligi beleži 19 poena i 3 asistencije u proseku, uz 3 izgubljene lopte.

U ABA ligi je skromniji, ali je verovatno u pitanju i slabija motivacija, pa beleži 12.8 poena i 2.3 asistencije u proseku. Ono što se može zameriti Pulenu je slabije razigravanje saigrača, odnosno slabiji uticaj na protok lopte u napadu Cedevite, kao i poslovično fleksibilna odbrana, gde nikad nije izvesno koliko će Pulen napora uložiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.