Tomić: Crvena Zvezda je veliki izazov za mene

Milan Tomić predstavljen kao novi trener Crvene Zvezde.

Foto: Olympiacos BC

Milan Tomić postao je trener Crvene Zvezde pošto je juče potpisao trogodišnji ugovor. Povodom toga održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali novi trener Crvene Zvezde i predsednik Nebojša Čović. Najpre se Tomić zahvalio na ukazanoj šansi i izrazio želju da što pre krene sa radom.

’’Prvo bih hteo da kažem da mi je veoma drago da sam se vratio u rodni grad Beograd da nastavim da radim svoj posao i zahvaljujem se gospodinu Nebojši Čoviću na tome. Posle 25 godina u Atini, eto kako život ide, pojavila se Crvena zvezda i šansa da je preuzmem. Pokušaćemo da igramo dobru, kvalitetnu košarku, atraktivnu. Pozivam navijače da dođu u dvoranu, da budu naš šesti igrač jer iz iskustva znam da nikome nije ugodno kada dođu u halu da igraju protiv Crvene zvezde.”

Da li postoji strah od dolaska u Crvenu zvezdu?

’’Da se plašim izazova, ja bih bio kod kuće. Ko ima straha, taj ostaje kući.”

Kada je u pitanju grupa u Evrokupu, smatra da nijedan protivnik nije lak.

’’U Evrokupu ne treba potceniti nijedan tim. Sigurno da je mnogo jači nego prošle godine i ima puno evroligaških ekipa. Treba prvo da spremimo naš tim pa tek onda da gledamo protivnike. Ukoliko imamo poverenja u svoju ekipu, mi i navijači, onda će sve biti mnogo lakše. Biće i teških utakmica i teških putovanja. ABA liga će isto biti jača nego prošle godine. To mi je veoma zanimljivo. Što je teže, to je interesantnije.”

Tomić vidi Crvenu Zvezdu kao odlično mesto za početak samostalne trenerske karijere.

’’U mojoj glavi pre tri ili četiri godine sam bio spreman da počnem samostalnu karijeru i to je bio moj cilj. Crvena zvezda je veliki izazov za mene i veliki klub koji ima mnogo navijača. Meni je bilo lako da odlučim.”

O igračkom kadru i stručnom štabu nije bilo razgovora sa novinarima.

’’U vezi igrača, sigurno je da ćete imati informaciju kada bude došlo vreme. Sigurno je da radimo na tome. U prvom trenutku kada budemo potpisali nekog igrača, mi ćemo vas obavestiti. Što se tiče stručnog štaba, isti je odgovor kao i igrači. Nemamo razloga ništa da krijemo, svako ima svoj posao i nema potrebe da se spekuliše o tome. Što se tiče igrača FMP-a, mislim da smo odgovorili već vezano za roster. U ovom trenutku nemamo šta da vam kažemo. Imaćete automatski informaciju, čim potpišemo nekog igrača.”

Na kraju, Tomić je izrazio zadovoljstvo zbog povratka u rodni grad.

’’Nedostajao mi je Beograd. Otišao sam u Atinu u svojoj 18. godini, a sada se u 45. vraćam u Beograd. Bio sam svako leto ovde, ali ću videti sada ljude koje nisam video dugo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.