“The Flight” vodi Cedevitu

Košarkaši Cedevite došli su do veoma važne pobede nad Olimpijom u dvorani “Stožice” rezultatom 91-84.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, sa puno smenjivanja u vođstvu. Olimpija je bolje otvorila susret i u prvoj deonici prva stekla osetniju prednost +6. Kasnije je Cedevita uvela utakmicu u egal, a faktički se igralo koš za koš do poluvremena na koje su ekipe otišle poravnate: 50-50.

Treću deonicu bolje otvaraju momci Gašpara Potočnika. Najpre Mitja Nikolić pogađa dve trojke, a zatim dobru saradnju ostvaruju plejmejker Rajt i krilni centar Lešić što dovodi do prednosti 69-62 za Zmajčeke.

hrt.hr

hrt.hr

Cedevitu je u utakmicu vratio pogocima Fran Pilepić, koji je poseban podstrek dao trojkom početkom 4. deonice za 71-71. Prelomni momenat susreta je prelazak ekipe Veljka Mršića u vođstvo 74-73, a ta serija trajala je sve do dvocifrene prednosti 84-73.

Neshvatljiv pad u igri evroligaša desio se na tri minuta pre kraja susreta, kada Olimpija za kratko vreme pravi seriju 9-0 i vraća se u meč.

Na 84-82, čini se Džejms The Flight Vajt rešava susret prodorom po čeonoj liniji i polaganjem u koš. Potpunu tačku isti igrač stavlja trojkom sa desne strane za 89-82. Na taj način Cedevita beleži vrlo važnu pobedu u borbi za što bolju poziciju pred start plejofa ABA lige.

Najefikasniji igrači u sastavu Cedevite bili su Pilepić sa 20 i Vajt sa 19 poena, a važnu rolu odigrao je i Miro Bilan sa 15 poena.

U sastavu domaćina istakli su se Rajt sa 18 i Lapornik sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.