Sportski direktor Cedevite Matej Mamić: Nadam se rešenju za dobrobit košarke!

Usled velikih problema u kojima se košarka u regiona našla nakon sukoba na relaciji FIBA – ULEB odlučili smo da iz prve ruke saznamo stavove iz regiona povodom tog sukoba i potencijalnih rešenja!

Tim povodom pozvali smo sportskog direktora Cedevite gospodina Mateja Mamića da nam predoči stavove drugog tima sa Jadrana koji je izborio Evroligu.

index.hr Foto: Duje Klaric / CROPIX

index.hr
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Iskoristili smo i priliku da postavimo nekoliko pitanja i o sportskom delu, odnosno o sastavu i ambicijama Cedevite za iduću sezonu.

 

Problem ABA lige

 

1. Kakav je stav košarkaškog kluba Cedevita povodom odluke KS Hrvatske da hrvatski timovi moraju napustiti postojeću organizaciju ABA lige? Svi znamo da u Vašem slučaju to može imati implikaciju neigranja EL?

U klubu se zalazemo za dobrobit kosarke u regiji i smatram da trebamo igrati ovako jedno kvalitetno natjecanje! ABA liga je dosta dobroga donijela svim klubovima koji su sudjelovali u njoj proteklih godina i vjerujem da ce se pronaci najbolje rjesenje, sa kojim ce svi klubovi biti zadovoljni. Igranje u Euroleague, u najprestiznijem Europskom klupskom natjecanju je od velike vaznosti za nas klub i to nebi nitko trebao dovesti u pitanje. To smo izborili svojim igrama na parketu, a vjerujem da cemo ono sto smo sportski i zasluzeno izborili i dobiti!

2. Da li smatrate da će sastanak koji će biti održan u Zagrebu na inicijativu KS Srbije doneti željeni rezultat i da će se prevazići problem koji je zbog sukoba FIBA – ULEB nametnut regionu?

Ne da vjerujem, vec to se mora dogoditi! U protivnom cemo se svi vratiti 2-3 koraka unatrag i dovesti u pitanje sve ono sto smo dobro napravili proteklih godina!
Dobro je da ce doci do sastanka i trebalo je to napraviti i ranije, da se izbjegne ovakva situacija!
Nadam se da ce svi pozvani doci na sastanak i pronaci rjesenje za dobrobit kosarke!

Sportski deo: ambicije i pojačanja Cedevite

3. Da li nam možete reći, kao sportski direktor KK Cedevita, kakvi su planovi ekipe za novu sezonu? Da li Vas očekuje rebuild ili samo doterivanje postojeće ekipe?
Jos nam je ostala zavrsnica prvenstva Hrvatske, a sve ostale nase ciljeve smo ispunili. Sigurno da cemo osvjeziti momcad i dotjerati ondje gdje smatramo da je potrebno. Ambicije kluba u sezoni 2015/2016 su uvijek biti u zoni djeljenja trofeja (ABA liga, HR prvenstvo), a u Euroleague napraviti iskorak u odnosu na ovu sezonu.
4. Naši čitaoci bi voleli da saznaju u kom pravcu razmišljate što se tiče pojačanja. Na kojim pozicijama, i imate li već spremljen spisak imena koja Vas najviše interesuju?
Pratimo dosta igraca, gledamo kako igraju i dobro poznajemo one koje namjeravamo dovesti! Svjesni smo da je tesko sa nasim budgetom kupiti igraca u 6. mjesecu, ali vjerujem da cemo dobrim scoutingom dovesti dobra rjesenja za nas. Arapovic i Zganec su se vec ove godine afirmirali, vjerujem da ce to isto sljedece sezone napraviti Mazalin i uz ostale igrace koji su tu ciniti odlicnu momcad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.