Slaba partija Zvezde, 2-1

Košarkaši Crvene Zvezde nisu uspeli da savladaju Cedevitu u gostima. Nakon prvog meča u Zagrebu, rezultat je 72-62.

abaliga-logo

Zvezda je delovala nemoćno, pogotovo u drugom poluvremenu. Do tada u igri ih je držao Bobi Marjanović, ali ni on nije mogao da izvuče svoje saigrače u nastavku. Cedevita je u jednom trenutku vodila sa preko 20 poena razlike, tako da je pravo čudo kako je konačna razlika tako mala.

Igrači Dejana Radonjića prikazali su bledu partiju. Nisu imali lidera, niko nije preuzeo inicijativu u napadu. Mnogo izgubljenih loptu, mašenje čistih poena pod košem, slab šut sa 3 poena su slika meča. Stefan Jović je nakon prve četvrtine zaradio 3 lične greške. Takođe, u nastavku je imao neke nerezonske pasove koji su završavali direktno u rukama protivika. Kalinić, Blažić i Mitrović nisu se videli na terenu. Dženkins je pogodio par šuteva sa distance i par puta pasovima proigrao saigrače. Najviše poena postigli su Marjanović (16p) i Kalinić (10p).

Sa druge strane, do prve pobede u Cedeviti došli su najviše zahvaljujući Stanku Baraću (15p), Marku Tomasu (14p) i Luki Babiću (12p). U trenucima kad je Zvezda pokušavala da uhvati priključak, Tomas je svojom serijom od 7:0 vratio razliku.

Sledeći meč je na programu sutra u 20:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.