Skauting: Vilijem Hačer

Crno-Beli nastavljaju da popunjavaju roster, a današnje pojačanje je iskusni kombo bek Vilijem Hačer.

Hačer je karijeru u Evropi gradio preko nemačke druge lige i Češke, a dva puta se vraćao u PAOK iz Soluna. Upravo je sezonu 2015/16 proveo u grčkom crno-belom timu, i bio je predvodnik sastava.

paokbc.gr

paokbc.gr

Skauting

 

Ofanzivni repertoar

Vilijem Hačer je igrač koji ugovore obezbeđuje odličnim skorerskim kapacitetom i dobrom tehničkom obučenošću. Poseduje dobar range, konstantnost u šutu i solidnu mehaniku, a posebno je kvalitetan u šutu iz driblinga sa distance, i nešto manje – poludistance.

Hačer ima odličnu kontrolu lopte, dribling je na dobrom nivou, a tu se ističu prednja i zadnja promena koje radi vrlo brzo i krajnje precizno. Uz ovaj kvalitet, Hačer oseća igru i lako vrši promene tempa. Vilijem poseduje kapacitet da loptu iznese do obruča, a isto tako kažnjava i svako opuštanje odbrane prilikom pika. Jedna od osnovnih odlika mu je lak ulazak u “vruću” ruku, odnosno sposobnost da postiže poene u serijama. Ne beži od odgovornosti kod najvažnijih šuteva, a u prošloj sezoni je nekoliko puta bio meč viner.

Saradnja sa saigračima je solidna (AST./TO ratio 4.2/2.0), ali Hačer preferira da sam završava akcije ukoliko mu se ostavi i najmanji prostor. Sklon je nerezonskim pokušajima, ali više kroz prodor nego u šutu.

Defanziva

Vilijam nije vrhunski defanzivac i ne vrši dovoljno snažan pritisak na loptu, koliko bi uz svoju brzinu mogao. Stav u odbrani često nije najbolji, odnosno ovaj segment igre koristi za “odmor” i određeno opuštanje. Sposoban je da svojom brzinom isparira većini plejmejkera i bekova, ali mu visina i snaga ne dozvoljavaju da čuva atletski moćne igrače na poziciji 2. Lateralne kretnje su mu dobre, bira pametne putanje kroz blokove, ali to samo u situacijama kada daje celog sebe i u defanzivi.

Mali broj ukradenih lopti po meču, kroz celu karijeru, ukazuju na nedovoljnu agresivnost na dribling protivnika i nešto “kraće” ruke, odnosno sporiju reakciju.

Fizičke predispozicije

Hačer je rođen 1984. godine i već ulazi u poznije igračke godine. To nije previše uticalo na njegovu kondiciju i brzinu, a i dalje poseduje dobru eksplozivnost. Fizički se nalazi između dve pozicije (188 cm), a stilom igre je upravo kombo-bek jer nema čiste osobine ni za 2 ni za 1. Nešto je slabiji, ali to do izražaja ne dolazi u igri oko obruča, već u defanzivi.

Nakon tri pojačanja u nizu za Partizan (Ratkovica, Robinson, Hačer) koja je sajt Double-Double analizirao, isto se nastavlja i sa drugim važnim transferima u ABA ligi. Koncentracija će biti usmerena na one igrače manje poznate široj javnosti, ali će se sa posebnom pažnjom, kao i do sada, pratiti akvizicije srpskih timova sa Jadrana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.