Sjajan meč, Budućnost ipak pobednik

Košarkaši Budućnosti preživeli su gostovanje u Laktašima zahvaljujući pogotku Suada Šehovića sa zicera za konačnih 93-92.

Photo: Igokea/Nenad Vuruna

Photo: Igokea/Nenad Vuruna

Završetak utakmice je bio brutalan. Najpre se Igokea odvojila na 87-83 na 75 sekundi pre kraja, kada je trener Šćepanović reagovao tajmautom. Iz minuta odmora Budućnost je iznedrila dve trojke, a precizni su bili Popović i Savović za 89-87. Zatim se ušlo u penal završnicu, a tuje Budućnost promašila dva bacanja i došla u situaciju da brani prednost od 91-89 u poslednjih 15 sekundi. Tada je odbrana potpuno pukla pod naletom najboljeg igrača domaćih Džejmsa Robinsona III koji je poentirao iz prodora uz dodatno slobodno bacanje. Realizacija bacanja je bila uspešna, a Robinson je svojim 26. poenom doneo 92-91 za domaći sastav.

Tada je na scenu stupio Džej Ar Rejnolds koji je iskusno izdržao pritisak na prenosu lopte, reagovao bez panike uprkos isticanju vremena, i uposlio Suada Šehovića na ziceru za pobedu.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti bili su Šehović sa 18, Vilijams i Popović sa po 13, dok je Boris Savović imao 12, uz 10 skokova.

U domaćem timu najbolji je bio pomenuti Robinson sa 26 poena, a Rikić je dodao 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.