Senzacija u Morači: Mega pobijedila Budućnost

Mega Leks je večeras u Podgorici napravila malu senzaciju, savladavši Budućnost rezultatom 81:85 (15:24,28:18, 19:18, 19:25) u prvoj utakmici polufinala ABA lige.

Mega iako oslabljena neigranjem porijeđenih Kabe i Jaramaza, kao i od ranije povrijeđenog Aranitovića lavovskom borbom i požrtvovanošću savladala je Budućnost. Posebno su bili raspoloženi Zagorac sa 27 postignutih poena, Janković je dodao 17 a Nikolić 16 poena. Ivanović je dodao 11 poena i 12 asistencija. Na drugoj strani je Jenkins postigao 26 poena uz šut za tri poena sedam od deset. Dragićević je postigao 12 poena, ali je kada se utakmica odlučivala promašivao.

Photo: aba-liga.com

Photo: aba-liga.com

Prvu četvrtinu su gosti bolje otvorili, prvenstveno zahvaljujući Danilu Nikoliću koji je postigao tri trojke u ovom periodu igre. Nakon 10 minuta igre bilo je 15:24.

Budućnost bolje otvara drugi period igre, te serijom trojki dolazi do izjednačenja 24:24. U ovoj četvrtini Budućnost je uspjela postići sedam trojki, ali se nije uspjela rezultatski odlijepiti, pa su ekipe na poluvrijeme otišle sa rezultatom 43:42.

U drugom poluvremenu gledamo bespoštednu borbu, obje ekipe su se smijenjivale u vodstvu. Nijedna ekipa nije uspjela da se odlijepi na više od tri poena razlike. Kod domaćina je Jenkins bio veoma raspoložen za igru, rešetajući trojkama koš Mege, dok je Megu u igri držao Zagorac koji je pogađao i sa distance i sa prodora, a bio je odličan i sa linije slobodnih bacanja. Nakon 30 minuta igre rezultat je bio 62:60.

U posljednjoj četvrtini zasjao je Janković koji je iz pick and rolla postigao osam poena. U posljednje dvije minute utakmice ušlo se sa neriješenim rezultatom 80:80. Janković je zamalo bio tragičar jer je promašio oba slobodna bacanja na 1.25 minuta do kraja utakmice, ali je Tadija Dragićević na drugoj strani bio neprecizan za tri poena. Janković je opet fauliran na 47 sekundi do kraja, ali ovaj put je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja 80:81. Dragićević je ponovo pokušao za tri poena, ali ni ovaj put nije bio precizan, a Luwawu je skočio i odmah bio fauliran. Sa linije slobodnih bacanja je na 18.7 sekundi do kraja utakmice oba puta bio precizan za 80:83. Zatim je uslijedila jedna sumnjiva sudijska odluka, kada je Ivanoviću sviran faul nad Cookom, a sudije su pokazale da je faul bio na šutu za tri poena, iako je faul bio ranije. Međutim, Cook prva dva slobodna bacanja nije iskoristio, te je bio siguran samo iz trećeg puta za 81:83. Ivanović je fauliran na 11 sekundi do kraja, te je oba puta bio precizan sa bacanja za 81:85. Na drugoj strani je Subotić pokušao za tri poena, ali je bio neprecizan. Tako je najmlađa ekipa u ABA ligi ostvarila veliku pobjedu, te su samo jednu pobjedu od finala ABA lige.

Mega će 19. marta u Sremskoj Mitrovici imati priliku da završi seriju i ostvari još jedan istorijski uspjeh u ovoj već odličnoj sezoni u kojoj su osvojili Kup Radivoja Koraća.

BUDUĆNOST: Suad Šehović 2, Jaramaz 8, Subotić 7 (6 sk), Sead Šehović 9 (6 sk), Cook  2 (0/5 za tri, 5 as), Slavković, Dragićević 12 (2/7 za tri), Marić 9 (9 sk), Jenkins 26 (7/10 za tri, 4 as), Rikić, Jozeph, Kanačević 6.

MEGA: Simić, Đoković 2, Veljković 4, Ivanović 11 (0/4 za tri, 12 as), Pavlović, Luwawu 8 (7 sk, 5 izg), Zagorac 27 (3/4 za tri, 7 sk), Simeunović (4 sk), Nikolić 16 (4/6 za tri), Janković 17.

Leave a Reply

Your email address will not be published.