“Ringišpil” i spekulacije oko Crvene Zvezde

Košarkaši Crvene Zvezde plasirali su se u TOP 16 fazu Evrolige, ali uprava Crveno-Belih nije zadovoljna trenutnom kompozicijom tima…

Određene izmene u sastavu su bile još ranije najavljene, neke i sprovedene, a poslednje u nizu bile su veoma iznenađujuće. Rastanak sa Markusom Vilijamsom bio je krajnje neočekivan, a razlog je još obavijen velom misterije. Mediji u Srbiji spekulišu da je Markus Vilijams ponovo koristio opijate, i da je pao na “internoj doping kontroli” kluba, a postoje i spekulacije u pravcu potpune nespremnosti igrača za najveće napore i lošeg ponašanja u klubu.

Trener Radonjić je nakon pobede protiv Zadra kratko izjavio da Vilijams ima “zdravstvene probleme”, ali nije ulazio u dalje objašnjenje situacije.

kurir.rs

kurir.rs

Ono što je takođe nepoznato javnosti je situacija oko izraelskog plejmejkera Gala Mekela, odnosno oko uslova pod kojima je on pristao da napusti Crvenu Zvezdu. Prema objavi medija to je bio “sporazumni” raskid ugovora.

Oko pojačanja Crveno-Belih se mnogo spekuliše ovih dana, a imena igrača se smenjuju kao na traci.

Nakon današnjeg oglašavanja iz kluba, jedino je jasno da doskorašnji bek Zielone Gore Džej Ar Rejnolds neće obući dres ovog kluba, dok se imena Vasilija Micića (navodno “gotova” stvar), Vladimira Golubovića i još nekih igrača konstantno nalaze u opticaju.

Prema saznanjima portala Double-Double, status centra Vladimira Golubovića se menja iz dana u dan, a trenutno stanje je da je on daleko od Zvezde. Naime, sportski sektor u klubu se izjasnio da smatra ovo pojačanje nepotrebnim u ovom trenutku, ali postoje i druga mišljenja.

Poslednje ime o kojem se u toku dana intenzivno spekulisalo je igrač Karšijake na poziciji 3, Amerikanac Džastin Karter, kojeg odlikuju izuzetne fizičke predispozicije i atraktivnost. Problem u realizaciji ovog transfera bi mogao da prestavlja “otkup” ovog igrača, a prema izvorima našeg portala iz Turske Karter ima mogućnost izlaska iz ugovora sa Karšijakom da bi potpisao u Evroligi ukoliko bude plaćen pozamašan “buyout”.

Za sada, osim demantija dolaska Rejnoldsa, iz Crvene Zvezde nije došla nikakva zvanična izjava, pa ni povodom razloga za “Vilijams sagu”, a još manje oko potencijalnih pojačanja. Jedino što je poznato, i što je trener Radonjić izjavio, je da će stvari biti daleko jasnije do 28. decembra, kada je i rok za registraciju igrača za prvi deo TOP 16 faze Evrolige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.