Rekord Vilsona!

Sa 42 postignuta poena u meču XXVI kola ABA j.t.d. lige, plejmejker crno-belih je prestigao rezultat Frederika Hausa i postao najefikasniji strani igrač na jednom meču u istoriji KK Partizan. 

Utakmica XXVI kola ABA j.t.d. lige, Union Olimpija – Partizan NIS, osim četiri produžetka donela je još jedan rekord. Plejmejker našeg tima i reprezentativac Finske, Džamar Vilson, postao je strani košarkaš sa najviše postignutih poena na jednom meču u istoriji Partizana.

novosti.rs

novosti.rs

Nakon 60 minuta igre, Vilson je zabeležio 42 poena i na taj način prestigao Frederika Hausa koji je 2003. godine postigao 41. Prvobitno, u javnost je izašao podatak da je Vilson postigao 41 poen i tako izjednačio klupski rekord. Međutim, nakon gledanja snimka sa utakmice i zvanične ekspertize meča, utvrđeno je da je Džamar  Vilson u Ljubljani postigao 42 poena, a Kevin Džouns 31.

„Lep je osećaj kada ostvarite rezultat koji će se pamtiti. Ipak, uvek bih rado menjao svoj učinak za pobedu svoje ekipe.“ – izjavio je povodom ostvarenog rekorda plejmejker crno-belih.

KK Partizan NIS čestita Vilsonu na ostvarenom učinku!

Izvor: kkpartizan.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.