Ros srušio Partizan u trileru

Mornar je slavio protiv  Partizana sa 83:81 u drugom kolu ABA lige.

Iako je delovalo da je utakmica rešena mnogo ranije, do raspleta je došlo u samoj završnici. Partizan je iskoristio seriju grešaka i promašaja Mornara i na krilima Milera došao do izjednačenja. Crno-beli su u poslednjem napadu imali i priliku za pobedu, ali je Čakarević promašio trojku. Reli-Ros je šutem preko ruke Marinkovića uspeo da u poslednjoj sekundi donese pobedu Mornaru.

Partizan je očajno branio šut spolja rivala u prvoj četvrtini, što je Mornaru, koji je bio u fantastičnom šuterskom ritmu omogućilo čak 36 poena. Crno-beli su uspeli da odgovore kroz poene iz prodora i unutrašnje igre, ali to je bilo dovoljno za 22 poena u prvom periodu. Mornar je u drugoj četvrtini čuvao prednost poenima iz pik end rola, prebacujući ravnotežu igre u reket. Partizan ni u ovom periodu nije uspeo da dođe do značajnijeg broja poena iz šuta spolja, pa su samo minimalno smanjili zaostatak na 54:41

Foto: aba-liga.com

Ni u trećoj četvrtini  nije bilo većih rezultatskih oscilacija. Mornar je pravio prednost na individualni kvalitet i brzinu spoljne linije, dok je Partizan odgovarao kroz poene iz tranzicije. U poslednji period se ušlo sa rezultatom 71:57.

Mornar-Partizan 83:81(36:22, 18:19, 17:16, 12:24)

Mornar: Reli-Ros 18, Nidam 15, Luković 13, Vranješ 12, Mićović 12, Mugoša 5, Bakić 4, Pavić 4, Hadžibegović, Ćalić, Mićović, Šepard.

Partizan: Milera 20, Marinković 11, Čakarević 10, Vilijams-Gos 9, Veličković 8, Andrić 8, Šalić 8, Gavrilović 3, Tomić 2, Pecarski 2, Tadić, Jovanović.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.