Profesor košarke Saša Pavlović

Košarkaši Partizana savladali su Mega Leks u Pioniru rezultatom 89-80. Na ovom meču nezaustavljiv je bio bivši NBA as Saša Pavlović koji je postigao 26 poena.

Aleksandar Pavlovic (Photo: Partizan NIS)  abaliga.com

Aleksandar Pavlovic (Photo: Partizan NIS)
abaliga.com

Košarkaši Mega Leksa su bolje otvorili duel i poveli 6-0. U tom periodu igrači Partizana nikako nisu mogli da postignu poene, sve dok Saša Pavlović nije inicirao preokret i seriju 12-2. Od tada pa sve do poluvremena, košarkaši Partizana su održavali prednost od 4 do 11 poena. Na Poluvreme se otišlo rezultatom 43-33, za domaćina.
Treća deonica je započela uravnoteženom igrom sa obe strane i prednost se uglavnom kretala od 8 do 11 poena razlike sve do isključenja trenera Partizana Duška Vujoševića kada se Mega Leks prvo približio na 4 pa izjednačio rezultat. U poslednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 59-59. Od tada pa sve do kraja na sceni je postojao veliki Saša Pavlović koji je razbijao odbranu Mege prodorom ( 2+1) nekoliko puta, kao i šutem za 3 poena. Dobro ga je pratio prvenstveno Gagić koji je lako okretao svoje čuvare i iznuđivao faulove. Mačvan je imao nekoliko izuzetnih poteza, uglavnom asistencija ka Milutinovu, Gagiću i Pavloviću.
Tepić je odlično diktirao ritam, pogađao kada je trebalo, i delio asistencije. Ekipa Mega Leksa se nije predavala a vrlo borbeni su bili Kešelj i Miljenović, kao i Andrija Bojić koji je pogađao iz svih pozicija.
Mačvan je doživeo blagu distorziju skočnog zgloba prilikom jednog prodora, kada je u gužvi naskočio na nogu jednog igrača Mege. Povreda ne bi trebalo da je ozbiljna.
Najbolji u Crno-belom dresu bili su Pavlović sa 26 poena, 4 skoka i 4 asistencije. Dobri su bili i Gagić sa 19 poena i Tepić sa 12 poena, 10 skokova, i 5 asistencija. Mačvan je držao sve konce igre na niskom postu i zabeležio je 11 skokova, 6 asistencija i 7 poena.
U ekipi Mega Leksa odličnu partiju pružio je Bojić sa 22 poena i 7 skokova. Odlični su bili i Miljenović sa 18 poena i Kešelj sa 19. Jokić, nosilac ekipe Mege, zabeležio je 13.
Ovu odličnu košarkašku predstavu umalo nisu uništile sudije koje su donosile pogrešne odluke na štetu obe ekipe, izazivale nepotrebno nervozu i često imale nejasan kriterijum.
Na suđenje se u izjavi osvrnuo i trener Vujošević:
„Došli smo u situaciju da je svaka utakmica važna. Partizan ima naznake da na ’fajnal foru’ predstavlja opasnost po svakoga. Neki onda hoće na vreme da se obezbede. Mega oscilira, ali ipak su oni nezgodni kada su maksimalno motivisani“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.