Predstavljanje: Plejmejker kojeg Partizan toliko želi

Partizan je u potrazi za pojačanjem na poziciji plejmejkera, a predsednik Crno-Belih Nikola Peković apostrofirao je jedno ime kao svoju želju za ovu poziciju.

To je Lorenco Braun, doskorašnji igrač Minesota Timbervulfsa!

Kada se činilo da je sve gotovo u utorak, i kada su pojedini mediji objavili dolazak Lorenco Brauna u Crno-Beli tabor stvari su se iznenada iskomplikovale i od dolaska ovog igrača u Beograd za sada nema ništa.

foxsports.com

foxsports.com

Ko je Lorenco Braun?

Lorenco Braun je 196 centimetara visoki igrač koji pokriva obe bekovske pozicije, a na poziciju plejmejkera se prebacio u drugoj koledž godini. Rođen je 1990. godine, a koledž karijeru je gradio na Severnoj Karolini, gde je nastupao sa dobrim uspehom.

Na draftu 2013. godine izabran je kao 52. pik, u drugoj rundi, od strane Minesote. Sve od tog momenta traje borba Brauna za opstanak u elitnom društvu. Mnogo puta je odlazio u Razvojnu ligu i vraćao se u NBA, a konačno je veću šansu dobio u prošloj sezoni u dresu Minesote (u međuvremenu je igrao i za Filadelfiju). Kada se činilo da je nekim dobrim partijama zacementirao sebi mesto u rosteru, usledilo je novo iznenađenje. Braun je otpušten.

Skauting

Lorenca Brauna odlikuju dobre fizikalije (visina, brzina), ali i za ovakvo telo slabiji atleticizam i eksplozivnost (naravno u skladu sa američkim standardima). Dugo se Braun mučio sa šutem sa distance, i konstantnošću, ali čini se da je taj nedostatak otklonjen. Ranije mu se zameralo da je veoma neefikasan u šutu za 3 poena, kao i kada je pokriven, dok se sada više ne muči previše sa tim aspektima igre. Određenih problema i dalje ima u šutu iz driblinga, gde ima slabe procente (ispod 30%). Lorenco je dobar u prodoru, i veoma kreativan u rešavanju akcija u reketu.

U odbrani je Braun kvalitetan, ali takođe postoje i određene zamerke. Nije dovoljno agilan u probijanju blokova, a nekad ima problema i sa koncentracijom, pa mu irač kojeg čuva lako umakne.

Ono što je trajna negativna osobina u njegovoj igri je mehanika šuta, kada ga sam kreira. Pokret nije uvek isti, a bez obzira na napredak, problem još uvek nije rešen. Velika prednost na strani Brauna su duge ruke i stalna prisutnost na putanji lopte. Takođe, Braun sa lakoćom vidi preko odbrane i tako razigrava saigrače.

Leave a Reply

Your email address will not be published.