Predstavljanje: N. Silađi i A. Stevanović

Prema navodima koji povremeno dođu iz Partizana, na početku priprema za novu sezonu naći će se i Nikola Silađi, kao i Andreja Stevanović.

Ovi košarkaši boriće se za poziciju u Crno – Belom dresu, na već tradicionalnoj probi.

Nikola Silađi: krilni centar, 208 cm, 1992.

Prošlu sezonu je Nikola Silađi proveo u Rumuniji, u ekipi Gaz Metan. Prosečno je igrao oko 18 minuta po meču, a prosečno je beležio 8.6 poena i 3.4 skoka.

Nikola je imao nekoliko odličnih partija, ali je i podbacio u dosta nastupa. Procenti šuta su bili odlični, osim sa slobodnih bacanja. Za 2 poena je šutirao skoro 59 %, za 3 skoro 47 %, dok je penale izvodio sa mizernih 53.5 %.

Pre epizode u Rumuniji, Silađi je nastupao za Vršac i FMP. Kroz karijeru ga prati loš šut sa slobodnih bacanja, kao i nekonstantnost.

Dvadesettrogodišnji krilni centar je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a 2010. izabran je u najbolju petorku EP za igrače do 18 godina (sa Kulaginom, Valančijunasom, Bertansom i Pukisom)

Video:

Andreja Stevanović: bek/plej, 189 cm, 1995.

Andreja Stevanović je prošlu sezonu proveo u redovima Napretka iz Aleksinca, a beležio je učinak od 15. 3 poena i 1.7 asistencija po meču. Procenti šuta su mu zadovoljavajući ( 57.9 % za 2, 39 % za 3 i 78 % za 1 ).

Stevanović je pre epizode u Aleksincu nastupao za Radnički iz Kragujevca i predstavljao je jedan od najvećih potencijala u klubu.

Video:

Leave a Reply

Your email address will not be published.