Predstavljanje Kvinsi Miler

Novo pojačanje Crvene Zvezde je Kvinsi Miler, 22-godišnje krilo koje dolazi direktno iz NBA lige. 

Na koledž i NBA nivou je najviše igrao na poziciji 3, ali mu građa i stil igre omogućavaju da se spusti i na poziciju 4.

 

Kvinsi Miler

bleacherreport.net

Miler je imao tešku povredu u četvrtoj godini srednje škole, pokidao je prednje ukrštene ligamente u levom kolenu. Pre toga je važio za jednog od najvećih talenata u SAD, čak je poređen sa Kevinom Durentom zbog kombinacije fizičkih atributa i košarkaških elemenata. I pored povrede važio je za jednog od najtraženijih igrača od strane koledža. Završio je na Bejloru gde se zadržao samo jednu sezonu. Tamo je beležio 10 poena, 5 skokova i 1,4 asistencije po meču i bio co-rookie godine u konferenciji. Igrao je poprilično dobro s obzirom da se još uvek oporavljao od povrede i vraćao eksplozivnost koju je imao na srednjoškolskom nivou.

Draftovan je od strane Denver Nagetsa kao 8. pik druge runde. U ruki sezoni nije dobio odgovarajuću šansu. Igrao je na samo 7 mečeva i to u garbage time. U drugoj sezoni je dobio značajniju ulogu. Igrao je nešto preko 15 minuta po meču i za to vreme postizao 5 poena i hvatao skoro 3 skoka. Prošlu sezonu je proveo u D Ligi (gde je bio vrlo dominantan), a u NBA ligi u Sakramentu i Detroitu ponovo bez zapažene uloge. Letos je trejdovan u Bruklin Netse. Netsi su ga otpustili pre 2 dana i rešio je da karijeru nastavi u Evropi. Miler je impresionirao stručni štab Netsa na trening kampu radnom etikom i zalaganjem ali jednostavno nije u njihovim planovima za budućnost. Dobra vest za Crveno Bele.

Zanimljivo je da Miler ima čak trinaestoro braće i sestara. Visok je 206 cm, a ima izrazito velik raspon ruku. Duge ruke mu omogućavaju da dobro brani reket kao i da lako poentira preko igrača na niskom postu. Miler ima odličnu kontrolu lopte za nekoga svoje visine. Može sam sebi da iskreira poziciju za šut ili prodor. Šutirao je solidno za 3 poena na koledž nivou, u drugoj sezoni sa Denverom kao i u D ligi prošle sezone oko 35%.

Pri šutu loptu izvlači sa nivoa stomaka, na koledž nivou je loptu ispuštao u nivou grudi ali sada šutira iznad glave. Ovo nije preveliki problem zbog dugih ruku i brzog izbačaja. Vrlo je koristan igrač u napadu u svakom smislu. Može da kreira i za sebe i druge, na NBA nivou je imao problema sa nedostatkom snage pre prodoru ali to u Evropi neće biti toliki problem. Odličan je u tranziciji, neretko sam završava od koša do koša. Odbrana je mali znak pitanja pošto je pre NBA lige igrao uglavnom zonu pa mu nedostalju osnove na ovom delu terena.

U svakom slučaju odlično pojačanje za Zvezdu posle final cut-a u NBA ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.