Predstavljanje: Kevin Džons

Kevin Džons (205cm/116kg; 1989.) pominje se kao potencijalno pojačanje Partizana na poziciji krilnog centra.

Kevin Džons je imao veoma uspešnu koledž karijeru, bio je student univerziteta West Virginia, a u poslednjoj sezoni na koledžu beležio je 19.9 poena i 10.9 skokova po susretu. Bio je siguran izvođač penala (78%), dobar u šutu za 2 poena (59%), dok je nešto slabiji bio u šuta za 3 (26.6%).

Ove dobre brojke Kevinu Džonsu nisu bile dovoljne za izbor na Draftu 2012. godine, te je ovaj krilni centar u NBA ligi završio “okolnim” putem. Iste godine je potpisao ugovor za Klivlend Kavalirse, a u NBA ligi je odigrao 32 meča sa prosekom 3 poena i 2.4 skoka po susretu.

Sezonu 2013/14 proveo je u razvojnoj ligi, čekajući NBA angažman. Brojke su ponovo bile odlične, dok je nekoliko mečeva odigrao i na Filipinima. U prošloj sezoni Džons je ponovo pokušao da se izbori za NBA angažman, ali je u oktobru otpušten iz Pelikansa. Klub je pronašao u Evropi u februaru 2015. godine, kada je potpisao za francuski Šole.

ouest-france.fr

ouest-france.fr

Za Šole je odigrao 13 mečeva sa prosekom 12.4 poena i 7.5 skokova. Ponovni pokušaj u NBA skauting notese pokušao je preko letnje lige ove godine, gde je bio više nego dobar za Milvoki Bakse u Las Vegasu: 13.3 poena i 7.2 skoka po susretu. U Las Vegasu je ostavio i bolji utisak na parketu nego što brojke govore, te je i malo iznenađenje da je još uvek slobodan igrač.

Osnovne odlike

 

Kevin Džons je odličan skakač, koji pored skoka poseduje i snagu, kao i osećaj za izvrsno pozicioniranje. Pokriva poziciju krilnog centra na način popularan 90 tih godina, sa velikom čvrstinom i snagom, a sa malo mekoće i gipkosti u igri. Visok je 205 cm (prema merenju na letnjoj ligi) i ima 116kg.

Džons ima određenih problema sa konstantnošću u šutu, kao i sa dometom. Šuteve za 3 poena retko uzima, a i kada šutira to nije sa najvećom preciznošću.

U defanzivi je ozbiljna snaga u reketu, dobro se postavlja i odlično zatvara prostor. Bez obzira na nedostatak visine siguran je u defanzivnom skoku. Određene zamerke mu se mogu uputiti na lateralne kretnje i brzinu sa kojom se transformiše iz odbrane u napad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.