Predstavljanje ABA Ligaša: FMP

Još jedna ekipa sa novim trenerom ulazi u sezonu 2017/18, njeno ime je FMP, a u daljem tekstu ćete saznati i njen izgled.

PRETHODNA SEZONA

Iza sebe imaju jednu turbulentnu ali više nego pristojnu sezonu koju su završili sa 10 pobeda i 16 poraza, odnosno na poziciji 9, uz koš razliku -71. Sezonu je počeo Slobodan Klipa, ali je otpušten već nakon desetog kola i poraza u Skoplju od MZTa. Tada ga je nasledio Branko Maksimović, koji je završio sezonu u ABA ligi, da bi ga u KLS zamenio aktuelni trener Crvene Zvezde, Dušan Alimpijević. Džona Bolden, nekadašnji student UCLA Univerziteta je bio verovatno i najbolji igrač ekipe, a pod Brankom Maksimovićem je prosto eksplodirao, dobre sezone su još imali i Filip Čović, Dejan Davidovac, Dragan Apić i Stefan Lazarević.

Foto: aba-liga.com

ROSTER

Ekipa se jača u odnosu na prošlu sezonu, otišli su jedino Bolden, Ostin i Kutlešić, dok je u ekipu došlo čak 11 igrača, medju kojima su i dva bivša člana Partizana, Stefan Pot i Božo Djumić, kao i Crvene Zvezde – Boriša Simanić i Petar Rakićević, a pažnju na sebe je najviše privukao Majkl Odžo, momak koji je studirao na Florida Stejt Univerzitetu i pokriva poziciju centra.

Sastav po pozicijama:

5: Majkl Odžo, Božo Djumić
4: Boriša Simanić, Radoš Šešlija, Aleksandar Bursać
3: Ivan Slutski, Stefan Djordjević, Nemanja Nenadić
2: Maverik Rovan, Petar Rakićević, Marko Jeremić, Aleksa Radanov
1: Filip Čović, Stefan Pot

TRENER

Nakon što je Dušan Alimpijević preuzeo ekipu Crvene Zvezde, na kormilo FMPa postavljen je Vladimir Jovanović. Vladimir je rodjen 15.03.1984. godine i u FMPu je od 2012.godine. Takodje je radio u Zvezdinim mladjim kategorijama, a kao selektor reprezentacije do 18 godina osvojio je Evropsko prvenstvo, savladavši Španiju u finalu rezultatom 74:62.

 

fmp.rs

AMBICIJE

Nakon devete pozicije prethodne sezone, sigurno će se ciljati bolja pozicija na tabeli. Samim tim što je trener FMPa osvojio zlato na EP govori sa kakvim ambicijama se pojavljuje na čelu svog kluba. Svoju motivaciju će pokušati da prenese i na igrače, pa bi FMP mogao da bude izuzetno nezgodan protivnik u ovoj prilično ujednačenoj ABA ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.