Poraz Partizana, Igosi bolji !

Košarkaši Igokee pobedili su Partizan u svojoj dvorani rezultatom 71 – 64, bez obzira na činjenicu da su Crno – Beli na poluvremenu imali +6 (38-32).

Igokea je u drugom poluvremenu odigrala odbranu u daleko jačem ritmu i Partizanu dozvolila samo 26 poena.

U dresu Igosa odličnu utakmicu su odigrali Radivojević i Radenović koji su postigli po 12 poena. Dvocifreni su bili i Ćapin (11p) i Komatina (10p).

U dresu Partizana najbolju utakmicu u dosadašnjoj karijeri odigrao je Petar Aranitović koji je meč okončao sa 24 poena. Aranitovića su pratili samo Đumić sa 11 poena i Cvetković sa 10 poena.

Analiza susreta

 

Partizan i Igokea su odigrali jednu ne previše atraktivnu utakmicu, ali meč nije bio potpuno prazan kvalitetom kao nekoliko dosadašnjih ABA susreta.

Igokea je najviše strpljenjem i skokovima uspela da pobedi na ovom susretu, dok je Partizan ponovo kažnjen za “privatnu” košarku nekolicine njegovih košarkaša. Činjenica da je sastav iz Beograda imao samo 6 asistencija na celom susretu dovoljno govori, a da Aranitović nije bio toliko raspoložen bila bi ovo lagana pobeda Igokee.

Odnos asistencija i izgubljenih lopti u ekipi Partizana je takođe poražavajuć: 6:14. Ukoliko se napomene da ni jedan košarkaš Crno-Belih nije imao više od 1!!! uspešnog dodavanja dovoljno govori o timskoj košarci koju je tim trenera Božića prikazao na parketu.

abaliga.com Vuk Radivojevic (Photo: Igokea/Nenad Vuruna)

abaliga.com
Vuk Radivojevic (Photo: Igokea/Nenad Vuruna)

Sa druge strane, ekipa trenera Lukajića nije previše briljirala u igri, ali je ipak pokazala za klasu više od današnjeg protivnika. Ekipa Igokee takođe nije bila aktivna na ofanzivnom skoku (samo 5), ali je najviše Ivan Radenović odlično koristio svoje skokove u napadu. Ekipa iz Laktaša podelila je 15 uspešnih dodavanja, a samo Vuk Radivojević je imao 7 (više od cele ekipe Partizana).

Beogradski Crno-Beli željno iščekuju pojačanje na poziciji 4 (krilni centar), a po mnogim navodima to će biti neko od dva imena u opticaju – Džons/Murić. Međutim, nakon svega viđenog jasno je da će Partizanu puno značiti i dobar šuter Danilo Anđušić.

Svakako, i laiku je jasno da sa ovakvom igrom Partizan nikako ne može doći do najviših pozicija, a upitno je da li će to i moći čak i uz ta najavljena dva pojačanja jer je očevidno da mnogo toga škripi u samoj igri i da postojeći kadar ima određene limite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.