Partizan ponovo izgubio

Partizan je celu utakmicu jurio i sustizao rezultat. Nedostatak koncetracije u prelomnim momentima rezultovao je porazom od MZT-a 82:78.

MZT je u prvoj četvrtini u napadu igrao pik end rol koji im je omogućio dosta lakih poena za centre. Partizan se u napadu oslonio na šut spolja koji ga je u prvom delu četvrtine dobro služio. U drugom delu četvrtine Partizan je suzio odbranu pokušavajući da zasutavi pik što je Mijatović kaznio sa dve uzastopne trojke. U napadu Partizan je promašio dosta šuteva za tri što je bilo dovoljno da MZT završi prvu četvrtinu sa prednošću od 27:19.

U prvom delu druge četvrtine MZT je ponovo uspeo da postigne dve trojke i na kratko se odlepi. Partizan je u ovoj četvrtini bolje branio igru dva na dva, a u napadu su nastavili da forsiraju šut spolja. Pogodcima Anđušića i Vilsona Partizan se spustio na 29:33. U periodu između dva tajm-auta MZT je iskoristio greške Partizana u napadu i lakim poenima se ponovo rezultatski odlepio. U poslednjim minutima četvrtine Partizan je uspeo da iskoristi promašaje i izgubljene lopte MZT-a i kroz brze šuteve iz kontri preokrene rezultat na 38:37. Šestom trojkom (ukupno 12 pokušaja) MZT je otišao na odmor sa poenom prednosti 41:40.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski – Dadi

Partizan je u trećoj četvrtini pokušavao da loptu spusti do Vitkovca i Džonsa, ali oni su imali polovičan uspeh. Na drugoj strani Marko Luković je odlično proigravao svoga brata Uroša i Drenovca. MZT se ponovo odlepio na 53:42. U drugom delu četvrtine Partizan je uspeo da bolje zaigra odbranu, što je rezultovalo serijom promašaja igrača MZT-a. Poenima Vitkovca i sa dve važne pogođene trojke Vrabca i Cvetkovića Partizan se vratio u igru i uspeo da se primakne pred sam kraj četvrtine na poen zaostatka. MZT je uspeo da iskoristi promašene šuteve Džonsa i promašena slobodna bacanja Partizanovih igrača  i ponovo stekne prednost od 62:56 pred poslednji period.

Za razliku od prethodnih gde nije bilo mnogo izgubljenih lopti, u poslednjoj četvrtini ih je bilo previše na obe strane. Partizan je manje promašivao u šutu od MZT-a i trojkom Vilsona uspeo je da preokrene na 69:66. Drugi deo četvrtine nastavljen je istom ritmu, serija greški i promašaja na obe strane i u poslednja dva minuta se ušlo sa nerešenim rezultatom 71:71. Stojanovski i Marko Luković su svojim poenima odlepili MZT na 76:71. Odgovornost u napadu Partizana preuzeo je Vilson koji je promašio nekoliko uzastopnih šuteva. Ušlo se u penal završnicu u kojoj su MZT-ovi igrači bili nesigurni sa slobodnih bacanja, ali su pogađali dovoljno da pobede. Partizan je pokušao da sustigne prednost brzim šutem, Vilson i Milutinović su pogađali, ali nedovljno da se preokrene rezultat.

Utakmica je završena rezultatom 82:78 u korist ekipe iz Skoplja. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Uroš Luković sa 20 i Drenovac sa 17 poena. U Partizanu je najefikasniji bio Vilson sa 21 poenom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.