Partizan uz odličnu podršku navijača savladao Cibonu

Partizan je u teškoj utakmici savladao Cibonu sa 87:81. najbolji u pobedničkom timu bio je Hečer sa 25 poena i 6 asistencija, Vrabac je imao 12, Luković 11 poena, 6 skokova i 4 blokade, a Birčević 10 poena i 8 skokova. Cibonu su predvodili Šakić sa 28 poena, 8 skokova i 3 asistencije i Žižić sa 24 poena i 7 skokova.

Cibona je bolje otvorila meč i napravila razliku koristeći dominaciju Žižića u oba reketa. Partizan se vratio u igru i preokrenuo rezultat snažnim pritiskom na spoljnu liniju Cibone, što je otvorilo prostor za igru iz tranzicije i otvorene šuteve za tri poena, koje su crno-beli realizovali. Cibona se mučila u šutu spolja, ali su sa dve trojke u završnici ovog perioda uspeli da održe korak sa Partizanom. Prva četvrtina je završena rezultatom 25:21.

Partizanu je u drugoj četvrtini bio bolji u početnim i završnim minutima, dok je Cibona uzvraćala sredinom ovog perioda. Crno-beli su u periodima dobre igre nastavili sa dobrom odbranom, oslonili se većinom na poene iz tranzicije, prodora i šuta za tri poena. Cibona je sve karte bacila na unutrašnju igru. U početku igrači sa klupe nisu uspevali da se nametnu u reketu, ali je povratak Žižića ponovo otvorio prostor i Cibona se u potpunosti vratila u igru. Zonska odbrana hrvatskog tima je napravila velike problem napadu Partizana, ali su zahvaljujući dobroj igri u završnici poluvremena crno-beli sačuvali prednost na 48:42.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Partizan je stao u šutu u na početku treće četvrtine, ali su bili dobri u ofanzivnom skoku. Crno-beli u nastavku ovog perioda popravljaju šut za tri poena na krilima Hečera i podižu razliku do kraja na 70:57. Cibona je imala velikih problema u napadu, naročito u šutu spolja, ali su odlličnim ofanzivnim skokom i poenima sa slobodnih bacanja delimično uspeli da poprave štetu.

Šut crno-bele nije služio ni na početku poslednje četvrtine. Cibona je skupila odbranu, zatvorila reket i počela da pogađa u napadu, pa je razlika počela da se topi. Odličnu rolu imao je tandem Šakić-Žižić, prvi je brilijirao u šutu za tri poena, a drugi dodavao poene iz reketa. Partizan se budi sredinom ovog perioda, zahvaljujući odličnoj igri pod oba obruča Lukovića i sjajnom Hečeru koji je šutevima za tri poena rešio meč u korist crno-belih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.