Partizan – sva pitanja i dalje otvorena

Košarkaši Partizana bi trebalo da pripreme za novu sezonu započnu 17. avgusta prozivkom igrača koju bi trebalo da obavi trener Duško Vujošević.

U ovom trenutku mnoge stvari u Crno – Belom taboru su nejasne. Prvo, trener Vujošević nije ( još uvek ) dobio novi ugovor, igrački kadar se osuo, dok je najtrofejniji košarkaški klub sa ovih prostora potpisao samo jednog igrača – mladog centra Koprivicu.

Klub su napustili Dragan Milosavljević ( kapiten ), Saša Pavlović, najbolji igrač iz prošle sezone Milan Mačvan, epizodisti Boris Dalo i Nemanja Bezbradica. Uz najviše pompe, i bez obeštećenja, otišao je i mladi centar Nikola Milutinov.

U javnosti se spekuliše i o odlascima Andreje Milutinovića, Janisa Kuzeloglua, pa i šutera Mihajla Andrića, ali su te priče, barem za sada, ostale u domenu spekulacija.

Stručni štab je napustio kondicioni trener Šćekić, dok je ugovor istekao i prvom asistentu Duška Vujoševića Velimiru Gašiću.

b92.net

b92.net

Nakon svih ovih dešavanja, ostaje nejasno šta povodom formiranja tima preduzima uprava Partizana, jer se iz kluba već dugo niko ne oglašava. Ovaj trend nakratko je prekinuo predsednik Danilović koji je kratko demantovao da podnosi ostavku i da će biti vanredne sednice u klubu. Tada je, međutim, najavljeno redovno okupljanje koje još uvek nije održano.

Košarkaški klub Partizan je, uz VK Partizan, uvek bio klub – miljenik armije Crno – Belih navijača, ali se u ovim tmurnim vremenima za košarkašku sekciju više ništa ne zna. Čini se samo da ranije uspešna uprava, ovim odugovlačenjem hvatanja u koštac sa problemima koji pritiskaju KKP, ubrzano troši ogromne kredite koje je stekla u Crno – Beloj javnosti.

Dakle, ovih dana je jedan od konkurenata za najviši plasman u ABA ligi Cedevita završila formiranje tima za iduću sezonu , dok najtrofejniji klub iste lige još uvek ( gotovo ) nije ni počeo da radi na tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.