Partizan slavio protiv Mornara u slaboj košarkaškoj predstavi

Partizan je uspeo da pobedi na teškom gostovanju u Baru. Mornar je savladan rezultatom 57:58. Najbolji u Partizanu bio je Hečer sa 11 poena, 3 asisetncije, ali i 5 izgubljenih lopti. U poraženom timu najefiskaniji su bili Voler sa 15 i Džons sa 14 poena.

Mornar je odlično počeo utakmicu. Čvrstom odbranom zatvorili su reket, vršili su brzu tranziciju u napad i poentirali iz šuteva spolja i otvorenih pozicija u reketu. Partizan je počeo vrlo loše, bili su dezorganizovani u napadu, promašivali šuteve spolja i gubili veliki broj lopti. Crno-beli uspevaju da iskoriste nešto slabiju igru Mornara u završnici prve četvrtine i poenima iz reketa smanjuju zaostatak na 18:10.

Sve se okrenulo u korist Partizana u drugoj četvrtini. Mornar je serijom 4:0 otvorio ovaj period najviše zahvaljujući odličnoj igri u odbrani Elisa, ali je onda usledio potpuni sunovrat. Agresivni pritisak Partizana, na momente i na polovini protivnika, dao je odlične rezultate. Dok je Mornar gubio veliki broj lopti, crno-beli su konačno uspeli da pogode za tri poena i nastavili seriju poena iz prodora. Posle vrlo loše prve četvrtine, odličnu rolu u oba smera u ovom periodu imao je Hečer. U završnici poluvremena Džons sa dva šuta sa polu-distance uspeva da anulira preokret Partizana i odvede Mornar na odmor sa prednošću od 28:27.

Foto: http://www.aba-liga.com

Foto: http://www.aba-liga.com

I u trećoj četvrtini se nastavio trend velikog broja izgubljenih lopti i vrlo dobre odbrane pod samim košem na obe strane.  Kako je igra odmicala tako su napadi oba tima bili efikasniji u ovom periodu. Mornar je sa velikim uspehom u igri 1 na 1 prevodio Džons, dok je pod samim košem najveći doprinos davao Elis. Partizan je pogađao za tri poena, a kasnije i iz prodora, ali je učinak sa niskog posta izostao. Treća četvrtina završena je rezultatom 43:42.

Poslednja četvrtina u mnogome je ličila na prethodnu. Viđeni su odlični individulani prodori, pogođane trojke, rasplamsala se i igra pod košem na obe strane. Sa druge strane oba tima su pravila veliki broj početničkih grešaka i promašaja, naročito kako se meč približavao kraju, a tenzija rasla. Rezultatska klackalica se nastavila do poslednjih sekundi. Džons je u poslednjem napadu Mornara imao odlučujući šut iz prodora za pobedu, ali nije uspeo da pogodi.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.