Partizan se kockao sa pobedom, trojka Andrića presudila

Cibona je poražena od Partizana sa 77:82. U pobedničkom timu najbolji su bili Hečer sa 19 poena i 6 asistencija, Veličković sa 17 poena i Birčević sa 14 poena i 6 skokova. U Ciboni su najbolji bili Slavica sa 21 poenom, Sulejmanović sa 19 i Rejnolds sa 15 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

Partizan je otvorio utakmicu promašajima iz šuta spolja, ali su uspeli da ih poprave odličnim ofanzivnim skokom. Cibona je odgovarala poenima iz prodora i šuta sa polu-distance. U poslednjim minutima  prve četvrtine Partizan se odvojio sa par koševa sa niskog posta, ali je Cibona brzo odgovorila istom merom i preokrenula na 17:16.

Kako su oba tima veoma slabo šutirala trojke u prvom poluvremenu (po dve pogođene na obe strane, Partizan sa duplo više pokušaja od Cibone) poeni su se na početku druge četvrtine tražili u reketu. Sredinom ovog perioda igra se ubrzava, odbrane spuštaju gard, pa je viđeno više poena sa polu-distance i iz tranzicije. Predvođen raspoloženim Hečerom Partizan na poluvremenu dolazi do minimalne prednosti od 36:38.

Foto: aba-liga.com

Kombinacijom grešaka Cibone, tehničke greške za njihovog trenera i previše ostavljenog prostora za šuta za tri, koji su crno-beli u visokim procentima pogađali, Partizan se odlepio na dvocifrenu razliku. Sredinom treće četvrtine nezaustavljivi Rejnolds je povratio u igru Zagrepčane, ali je Cibona vrlo brzo ponovo ušla u kontra-ritam i dozvolila Partizanu da se odlepi na 52:66.

Partizan je sa serijom grešaka u napadu i sa samo nekoliko poena iz reketa dozvolio Ciboni da se rezultatski vrati u meč pred kraj poslednje četvrtine. Cibona je mogla još ranije da dođe do -4, ali napadačka realizacija na početku ovog perioda nije bila na visokom nivou. Zagrepčani ipak nisu imali dovoljno koncetracije, ni snage za preokret. Andrić je trojkom vratio Partizan na +8 i osigurao pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.