Partizan ponovo poražen!

Košarkaši Partizana izgubili su derbi yu košarke u Draženovom domu od Cibone rezultatom 63 – 57.

Cibona je iskoristila veliki broj početničkih grešaka košarkaša Partizana u 4. četvrtini, i na krilima odličnog šuterskog dana Filipa Krušlina (22p) zabeležila vrednu pobedu. Partizan je ponovo razočarao svoju armiju navijača, a greške koje su odvele Partizan u poraz su bile iz kategorije onih za verovali ili ne.

Brojni promašaji, koraci, nezagrađivanje sopstvenog koša koji se ponavljaju iz meča u meč od početka ABA lige dobili su i dopunu: banalno promašeno zakucavanje Boža Đumića sa udaljenosti 30 cm od koša, nepraćenje akcija i slično.

aba-liga.com Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

aba-liga.com
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Svi ljubitelji košarke u Srbiji, a najviše navijači Partizana, sa pravom se pitaju da li je vreme za istinski rez u najtrofejnijim srpskom košarkaškom klubu, ili je prosto odlučeno da se ova sezona žrtvuje zarad oporavka, stabilizacije i sličnih termina koji se koriste u tranzicionim periodima u klubovima.

Igrački rez bi morao biti što pre sproveden, jer je očigledno da određeni košarkaši u Crno-Belom dresu ne ispunjavaju ni minimum kvaliteta potrebnih za igru u takvom velikanu, a njihov dalji ostanak u klubu čini poteze uprave ka “ozdravljenju” nejasnim.

Sa druge strane, zagrebački velikan Cibona, i pored očajne partije koju je pružila slavi zasluženu pobedu, lečeći svoje probleme i rane lošeg starta u ABA ligi. Za razliku od navijača Crno-Belih, gledaoci Vukova sa Tuškanca znaju da se njihova ekipa pojačala sa Nebojšom Joksimovićem koji je danas debitovao, kao i kvalitetnim organizatorom igre Džejmsom Florensom.

Podsetimo, Partizan je još u potrazi za adekvatnim pojačanjima na pozicijama 1, 4 i 5, a solidnim se pokazalo dodavanje Danila Anđušića ovom rosteru.

Najefikasniji u ekipi Cibone danas bio je već pomenuti Krušlin sa 22 poena, a solidan je bio i Mavra sa 9. U ekipi Partizana najefikasniji su bili Vitkovac sa 16 i Anđušić sa 11 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.