Partizan nastavio pobednički niz

FMP je poražen od Partizana u Železniku sa 56:65. Najbolji u pobedničkom timu bio je Hečer sa 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija, pratio ga je Veličković sa 15 poena i 6 skokova. Najbolji u FMP-u bili su Čović sa  10 poena i 4 asistencije i Lazarević sa 9 poena i  6 skokova.

U prvoj četvrtini viđena je košarka slabijeg kvaliteta. Oba tima su imala velikih problema sa realizacijom šuta iz igre, posebno FMP, koji je dobar deo poena stekao sa slobodnih bacanja. Iako je veliki broj izgubljenih i ukradenih lopti obećavao određen broj poena iz tranzicije kontre su se obično završavale novim greškama. Sa dva uspešna pokušaja za tri poena prvi period je završen rezultatom 15:15.

Problemi sa izgubljenim loptama preneli su se i u drugu četvrtinu. Obe ekipe su pokušale da grade poene sa niskog posta, ali su to obično bili teško izboreni koševi posle faulova. Nešto brža košarka donela je više prostora za otvorene šuteve, pa je napadačka realizacija poboljšana sa nekoliko pogođenih trojki na obe strane. Na odmor se otišlo sa prednošću FMP-a od 32:31.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Partizan je odigrao odličnu odbranu u trećoj četvrtini i iskoristio bezidejnu igru u napadu FMP-a da se rezultatski odlepi. Tandem Hečer-Luković nosio je igru u napadu Partizana. Amerikanac je kontrolisao ritam napada, dok je Luković davao poenterski doprinos sa niskog posta i iz ofanzivnog skoka. Treća četvrtina je završena rezultatom 38:53.

Uloge su se potpuno promenile sa početkom poslednje četvrtine. FMP je odličnom odbranom naterao Partizan na izgubljene lopte i promašaje i serijom poena iz tranzicije uspeo da se spusti na 4 poena zaostatka. Partizan se na vreme probudio, pojačao agresivnost u odbrani i ponovo iskoristio seriju loših rešenja u napadu da se odlepina sigurnu razliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.