Partizan moćan

Košarkaši Partizana deklasirali su Zadar u beogradskom Pioniru rezultatom 87 – 53. Crno – Beli su ovim trijumfom došli do 12. uzastopne pobede i trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli ABA lige sa skorom 18 – 7.
Partizan je dobro otvorio meč, a u prvoj deonici je blistao Džoš Akojon, koji je debitovao pogođenom trojkom. Zadar je nakon početnog grča i vođstva Partizana 10 – 4 i 15 – 11, preokrenuo dešavanja na terenu. U drugoj deonici je čak došao i do + 7 ( 15 – 22 ), ali to je bilo sve što su Zadrani na ovom meču pokazali.

Partizanovu igru na ovoj utakmici su krasili velika brzina u tranziciji, brz protok lopte, ali i dobar šut. Debitant Akojon je zatrpao koš kluba sa Višnjika, a njegovi saigrači su autoritativnom igrom samo povećavali razliku. Božo Đumić je demonstrirao odlične fizičke predispozicije te je sa lakoćom zatvarao svoj reket, ali i napadao iz srca protivničkog.

Partizan je u drugom poluvremenu samo povećavao vođstvo. Mačvan je igrao dobro i konstantno, Murić bio jako prodoran i borben, a Dalo je pokazao daleko veću produktivnost u napadu od uobičajene. Meč je prelomljen sredinom 3. deonice.

Spec:

b92.net Foto: StarSport

b92.net
Foto: StarSport

Posebno efektan potez bilo je sjajno zakucavanje kapitena Partizana Dragana Milosavljevića nakon ukradene lopte. Milosavljević je zakucao svom silinom, sa dve ruke iza leđa. Tim potezom podsetio je na još jednog asa Partizana Nikolu Lončara koji je voleo da slično zakucava.

Mladi Vanja Marinković je pogađao kako sa distance, tako i posle prodora, te je važno istaći i njegov učinak.

Nakon ovog trijumfa, a još više prikazane igre, trener Duško Vujošević svakako može biti zadovoljan.

Važno je napomenuti i da ekipe nisu ovaj meč dočekale u najboljem raspoloženju. Zadar je napustio najbolji igrač Džejms Florens, i bilo je štrajka u treniranju, dok je Partizan veliku muku mučio sa virusom. Na utakmici je bilo primetno da je Nikola Milutinov potpuno van ritma i daha, upravo iz tog razloga.

Najefikasniji u pobedi bio je Akojon sa 16 postignutih poena, a dvocifren učinak zabeleželi su još Milan Mačvan sa 12 poena i 10 skokova, Božo Đumić sa 11 i Vanja Marinković koji je brojao do 10.
U Zadru je samo Josip Sobin bio dobar i postigao 16 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.