Partizan slomio otpor Karpoša u poslednjoj četvrtini

Partizan je slavio na još jednom teškom gostovanju, ovaj put pobeđeni su Karpoš Sokoli sa 77:84. U pobedničkom timu najbolji su bili Hečer sa 21 poenom, Veličković sa 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije i Ratkovica sa 12 poena. U poraženom timu najefikasniji su bili Labović i Zeković sa po 15 poena i 5 skokova, Peri sa 14 poena i 6 asistencija, Vrkić sa 11 i Duvnjak sa 10 poena.

Karpoš je u prvoj četvrtini tražio šansu iz šuta spolja. Imali su približno polovičan učinak i u šutu za tri i ušutu za dva poena.Partizan je igrao nešto raznovrsnije kombinujući unutrašnju igru i šut izvan reketa. U početku su bili precizniji što je im je dalo blagu prednost, ali su u završnici, ali su sanekoliko izgubljenih lopti i par promašenih šuteva u završnici ispustili šansu da se odlepe, pa je ovaj period završen rezultatom 20:22

Partizan je najvećim delom druge četvrtine igrao sa nižom petorkom i bazirao napadae na šutu spolju. Odlično su šutirali sa polu-distance, ali ih su i nešto slabiji šut za tri poena i nekoliko izgubljenih lopti onemogućili da se rezultatski odlepe. Igrači Karpoša su prvenstveno pokušavali da razviju unutrašnju igru u reketu i eventualno posle povrtanih pasova upute šut za tri poena, koji ih u ovoj deonici nije služio. Partizan je rano izašao iz bonusa što je uslovilo veliki broj slobodnih bacanja za makedonski tim. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 41:42.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Partizanu su pripali početak i završnica treće četvrtine. Crno-beli su se fokusirali na razvijanje unutrašnje igre, pa su poenima iz prodora, sa niskog posta i ofanzivnog skoka pravili razliku. Karpoš je napravio preokret serijom uzastopnih poena sredinom ovog perioda. Agresivnom odbranom su naterali Partizan na izgubljene lopte, a onda poenima iz tranzicije i šuta za tri poena preuzeli vođstvo. Treća četvrtina je ipak završena minimalnim zaostatkom Karpoša od 61:62.

Karpoš i Partizan su u poslednjoj četvrtini primenjivali slične strategije u napadu. Oba tima su uputila veliki broj šuteva za tri poena, uz povremene pokušaje prodora u reket rivala. Partizan je bio precizniji u šutu sa distance i u završnicu ušao sa dovoljnom prednošću da sačuva teško izvojevanu pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.