Partizan do pobede kroz trojke u odsudnim momentima

Partizan je sa 86:79 savladao Mega Leks. Najbolji u pobedničkom timu bili su Hečer sa 16 poena, Birčević sa 15 poena i 5 skokova, Luković sa 12 poena, 10 skokova i 4 blokade i Veličković sa 10 poena i 6 skokova. U poraženom timu nakbolji su bili Jaramaz sa 16 poena i 5 asistencija, Zagorac sa 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Novak sa 12 poena i 5 asistencija, Kaba sa 11 poena i 8 skokova i Mušidi sa 11 poena.

Mega je odigrala odlično u napadu u prvoj četvrtini. Poenima iz reketa napravili su razliku na početku, a u drugoj polovini ovog perioda poenima iz prodora dodali su pogođene trojke. Partizan je imao napadački vrlo loš utakmice, sredinom prve četvrtine poboljšali su igru u odbrani i počeli da pogađaju kako spolja, tako i iznutra i tako obaraju prednost Mege. Mega u završnici ovog perioda kažnjava nove promašaje Partizana i pravi prednost od 20:26.

U drugoj četvrtini Mega je živela od šuta za tri poena, ali su ih istovremeno promašaji za tri poena i sa slobodnih bacanja koštali gubitka prednosti. Partizan je zaostatak sustizao poenima iz prodora i ofanzivnog skoka, uspeo da na kratko preokrene, ali se na poluvreme otišlo sa rezultatom 42:42. Veliki broj dosuđenih faulova i početničke greške na obe strane ubijale su ritam utakmice u prvom poluvremenu.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Skokovkma i blokadama Luković je obezbedio Partizanu kontrolu oba reketa u trećoj četvrtini. Mega je morala da se oslanja na šut spolja, a kada je realizacija pala uz nešto veći broj grešaka počeli su da zaostaju za Partizanom. Crno-beli su poenima iz reketa i tranzicije održavali prednost, ali je za veće odvajanje bio potreban precizniji šut za tri poena. U poslednji period se ušlo sa rezultatom 62:57.

Partizan je nastavio da kontroliše skok i poentira iz reketa u poslednjoj četvrtini. Realizacija unutrašnje igre i šuta spolja Mege je oscilirala, sa njom i rezultat. Rani izlazak iz bonusa zadavao je velike probleme crno-belima, ali je u presudnim momentima proradio šut za tri poena kojim je Partizan sačuvao prednost i pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.