Partizan čuva treće mesto

Mega Leks je poražen od Partizana sa 80:87. Partizan su predvodili Birčević sa 20 poena i 8 skokova, Andrić sa 20 poena, Pot sa 15 poena i 8 asistencija, Vrabac sa 12 poena i 8 skokova, ali i 5 izgubljenih lopti i Luković sa 9 poena i 7 skokova. U Megi su najbolji bili Kaba sa 18 poena, Zagorac sa 16, Marelja sa 15 poena i 6 skokova i Novak sa 14 poena.

Partizan je kroz celu prvu četvrtinu dobro šutirao sa distance i polu-distance, a u drugoj polovini ovog perioda stižu i poeni iz unutrašnje igre. Jedini problem za crno-bele bio je preveliki broj izgubljenih lopti. Mega je imala promenljiv šut iz igre, a od toga je i zavisilo da li će biti u zaostatku i kolikom. Domaćini su skoro celu prvu četvrtinu vršili presing preko čitavog terena, što im je u par navrata omogućilo ukradene lopte i lake poene iz tranzicije. Ovaj period je završen prednošću gostiju od 22:24.

Megin presing je pravio ogromne probleme Partizanu na prenosu lopte, pa su domaćini imali priliku za veliki broj poena iz tranzicije. Partizan je s druge strane mnogo bolje realizovao pozicione napade, posebno je bila primetna domimaciji spoljne linije crno-belih u odnosu na rivale na niskom postu. Prednost Partizana u šutu za dva omogućila im je da na odmor odu sa vođstvom od 43:47.

Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina je prošla u vrlo brzom ritmu, na momente i suviše haotičnom. Mega je pravila više grešaka, ali je uspevala da se trojkama u bitnim momentima održi na pristojnom zaostatku. Partizan je imao promenljiv uspeh u šutu iz igre, ali su u završnici ovog perioda uhvatili konstantnost i uspeli da blago uvećaju prednost. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 62:68.

Mega je u prvoj polovini poslednje četvrtine iskoristila nove greške Partizana i poenima iz tranzicije preokrenula i prešla u minimalnu prednost. Crno-beli su uspeli da se konsoliduju, pojačali su agresivnost u odbrani, zatvorili reket i odigrali mnogo racionalnije u napadu. Mega nije imala pravi odgovor na ovu igru, stali su u šutu spolja, što je neminovno vodilo u poraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.