Od -15 do +15

Crvena Zvezda je savladala Cedevitu sa 81:66 i povela sa 1:0 u finalnoj seriji. Najbolji u pobedničkom timu bili su Dženkins sa 20 poena i 5 asistencija, Volters sa 14 poena, 5 skokova i 6 asistencija, Kuzmić sa 14 poena i 5 skokova, Bjelica sa 13 i Gudurić sa 10 poena. U Cedeviti su najbolji bili Tomas sa 14 poena i 5 skokova, Bilan sa 12 poena, 6 skokova i 5 asistencija i Džejms sa 12 poena.

Zvezda je u prvoj četvrtini imala velikih problema sa šutem iz igre i izgubljenim loptama, tek u završnici ovog perioda uspevaju da konsoliduju igru u napadu. Cedevita je ove propuste kaznila poenima iz pik end rola, a kasnije i iz šuta spolja, pa su na kraju ovog perioda vodili sa 16:27. U drugoj četvrtini došlo je do potpunog preokreta. Crveno-beli su odigrali odličnu odbranu i potpuno razbili koncepciju napada Cedevite. U napadu su uspeli da razviju unutrašnju igru i počeli da pogađaju spolja što im je donelo prednost od +8 poena. Cedevita je iskoristila greške Voltersa u završnici poluvremena i uspela da obori razliku na 45:44.

Foto: aba-liga.com

Cedevita je u trećoj četvrtini odigrala najslabije u napadu. Dugo vremena njihov učinak je bio samo jedna pogođena, a kasnije dve trojke. Spoljna linija Zvezde je lako prodirala u reket i hranila loptama centarsku liniju, što je uz dobar šut spolja omogućilo prednost od 66:54. U poslednjoj četvrtini rezultat je dugo vremena bio 69:59. Zvezda se sredinom ovog perioda na krilima odličnih Gudurića i Dženkinsa odvojila na sigurnu razliku i do kraja uspela rutinski da sačuva rezultat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.