Nikolić: “Iznenadio sam se kako smo lako dobili utakmicu”

Trener Partizana je posle pobede nad Cibonom izjavio:

n1info.com

Nakon pobede u 6. kolu ABA lige, Miroslav Nikolić je prokomentarisao:

“Što se tiče utakmice, mislim da smo dobro pripremili susret. Znali smo da je ovde vruć teren. Cibona je institucija, tako da je svakome drago da igra i pobedi Cibonu u Zagrebu. Stvarno sam se iznenadio kako smo lako dobili utakmicu. Očekivao sam mnogo jači otpor i drugačiju Cibonu, tako da su moji momci prvi put odigrali nešto angažovanije u odbrani. Kao i oni, i mi imamo dosta problema u odbrani, pogotovo sa centralnim pikom. Tu problem imaju sve ekipe u ligi.

Bolje igramo, želim mnogo kontranapada i brzih sekundardnih kontranapada da igramo. Da završavamo napad u 5 sekundi, da igramo evropski, kao što svi igraju. Pa ko je sposoban za to… Želim što manje pozicionih napada.

O Samardu Samjuelsu:

“Doveli smo novog igrača, malo je sporiji, nema nešto snage, ali je odigrao svoju rolu odlično. Ali zadovoljan sam i sa pobedom i sa igračima individualno kako su odigrali. Mislim da bi bio još veći rezultat da je igrao Patrik Miler. On je igrač koji drži tempo. Ja sam zato i doveo dva američka plejmejkera jer je malo dobrih igrača u Srbiji na toj poziciji”.

O Vilijamsu-Gosu:

“On je miran igrač. On je tihi ubica, a ovaj drugi, Patrik Miler, on je eksplozivan i brz, on drži tempo, pa ih ja koristim u paru da igraju. Ali kad su neke teže utakmice, u Evropi, sigurniji sam kad su obojica na parketu i u prenosu lopte, ide bolje lopta, prodorniji smo, imamo bolji šut. Oni razigravaju ostale mlade igrače, to je bila moja zamisao pred početak sezone kada sam ih dovodio. Tih 8 mladih igrača nikada pre nisu igrali ABA ligu, a kamoli Evropu. Danas nisam koristio Pecarskog jer sam hteo da dobijem utakmicu na sigurno”.

O povredi Milera:

“Na prošloj utakmici je dobio udarac, ruka mu je otekla i nije mogao danas da igra. Žao mi je što ga niste videli danas”.

Iskusni trener je komentarisao i Cibonu:

“Cibona ima malo stariju ekipu. Nama je prosek 22.5 godina, sa Novicom Veličkovićem i Markom Čakarevićem. Ostali igrači su svi mladi, a Cibona ima prosek oko 30 godina. Malo su starija ekipa, pa mora da se igra tranzicija protiv njih jer ne mogu da prate i brane takvu igru. Ne treba ti iskustvo kad treba da trčiš”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.