Nikolić: “Igrači nikako da preleže dečije bolesti”

Nakon trijumfa protiv Igokee u okviru 5. kola ABA lige, medijima su se obratili trener Partizana Miroslav Nikolić i Mihajlo Andrić.

Foto: ABA Liga

Mihajlo Andrić se obratio medijima posle trijumfa Partizana nad Igokem:

“Težak meč, igrali smo protiv protivnika koje je imao dve pobede i to velike pobede, u dosadašnjem delu sezone. Odlična napadačka ekipa, imaju više igrača koji u svakom trenutku mogu da postignu koš i bilo ih je teško braniti. Mi smo do kraja igrali dobro u napadu, a na odbrani moramo da radimo, to je evidentno. Radićemo i mislim da će to biti bolje. Poželeo bih još Igokei sreće u nastavku sezone”.

Miroslav Nikolić je posle pobede njegovog tima izjavio:

“Odbrana još ne funkcioniše kako sam ja zamišljao. Igrali smo kao NBA ekipa, sa mnogo poena, nisam se ni ja nadao ovome. Znao sam da je ovo ekipa koja je pobedila dve najbolje ekipe u ligi, uz Zvezdu. Oni imaju iskusnu ekipu, odličnu hemiju, imaju ozbiljnog Amerikanca koji je nezgodniji na poziciji četiri gde ga koristi trener Bajić iako je on prirodno trojka. Dao nam je 34 poena.

Mislio sam da ćemo sa povratkom Čakarevića zaigrati čvršće u odbrani, ali nije se tako pokazalo. Funkcionisao je napad. Plejmejkeri su sada razigravali ekipu, davali su poene, tako sam ih ja zamišljao da igraju u Partizanu. Miler je dao 23 poena i imao 11 asistencija, a Vilijams-Gos je dao 30 poena i imao 8 asistencija. Razigrali su ekipu, Đoko Šalić je odigrao dobro. Svi su dali oko 15 poena i tako bi trebalo da bude što se tiče napada.

U odbrani smo lutali. Jako mi je teško. Slabo igraju i tu individualnu odbranu. Moramo da radimo. Ja sam u principu zadovoljan kad se dobije utakmica, a nezadovoljan povodom te taktike u odbrani što smo spremali, ništa nije prošlo. Imamo mnogo posla, radićemo u hodu. Putujemo stalno, malo treninga imamo. Gledaćemo da namestimo još neku vrstu odbrane, ali spremićemo se”.

Na konstataciju da je ovo treća pobeda u nizu i na pitanje da li je to znak boljih stvari, trener Partizana je odgovorio:

“Jeste. Ide bolje u napadu, škripi i dalje u odbrani. Treća pobeda za ovakvu ekipu, znate i sami u kakvoj se situaciji nalazimo… Igrači nikako da preleže dečije bolesti”.

Da li će dolazak Samjuelsa popraviti defanzivu u znatnoj meri?

“Znate šta, on nije imao niti jedan trening. On je sigurno dobar igrač, ali videćemo kako će da se ponaša. To je jako bitno za ekipu. Ova dvojica naših stranaca se ponašaju fenomenalno. Vole košarku, hoće da igraju, puni su ambicija, videćemo kako će Samjuels da se ponaša. On je napadački jako stabilan, ali videćemo kako ćemo braniti pik sa njim. Očekujem ga, on će biti spreman tek za Cibonu. Nije još uvek registrovan”.

Jeste li imali neki poseban razgovor sa strancima ove sedmice?

“Jesam, malo sam im objasnio kako želim da igraju. Ne u smislu da daju 30 poena, pa 23, nego da imaju asistencije i da cela ekipa funkcioniše u napadu, to je meni bitno. Nemamo pritisak na loptu, slabo branimo pik u odbrani. Kao i sve druge ekipe. U napadu, oni su ispunili sve ono što je trebalo i nadam se da će nastaviti tako i da će imati kontinuitet u njihovim igrama”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.