Nikitović preuzima Olimpiju

Srpski stručnjak zameniće Martiča na klupi šampiona Slovenije.

Foto: Novosti.rs

Usled loših rezultata u ABA ligi (skor 2-6 i 5 vezanih poraza) i FIBA Ligi šampiona (skor 1-5) uprava Olimpije rešila je da smeni sa funkcije trenera Zorana Martiča i na njegovu poziciju dovede Aleksandra Nikitovića.

Na zvaničnoj promociji srpski stručnjak govorio je o ciljevima u narednom periodu.

“Velika je čast dobiti poziv od uprave Olimpije i još veća je čast biti deo tako velike organizacije. U narednom periodu imamo nekoliko ciljeva. Prvi je, svakako, da pobegnemo sa dna u svim takmičenjima i želimo da pokažemo napredak već u prvim narednim utakmicama. Pre svega hoćemo da se pomerimo iz “donjeg doma” u regionalnom takmičenju. Posle duela sa FMP-om čeka nas reprezentativna pauza tokom koje ćemo pokušati da treniramo, radimo i nadam se da ostvarimo pozitivne rezultate.”

Nakon trenera, novinarima se obratio i predsednik slovenačkog kluba Roman Lisac.

“Tim će do kraja sezone predvoditi Nikitović koji je bio jedna od ključnih karika stručnog štaba srpske reprezentacije. Na klupi ćemo imati stručnjaka koji će pokušati da podigne i probudi ekipu. Ne očekujem dalje jačanje igračkog kadra, jer smo uvereni da tim ima dovoljno kvaliteta da se podigne na viši nivo i ispuni ciljeve koji su postavljeni pred početak sezone. Želimo da u najkraćem mogućem roku počnu da prikazuju bolju igru i da vrate navijače na tribine.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.