Nezadrživa Zvezda! Domaćin se borio, na kraju popustio

Aktuelni šampion ABA lige, Crvena Zvezda, išla je u sedamnaestom kolu ABA lige na noge ekipi Mega Leksa. Nakon mukotrpne borbe, šampion je savladao hrabru Megu, rezultatom 81:69(21:20, 11:23, 17:14, 18:10, OT: 2:14).

Već od starta su crveno-beli nametnuli svoj ritam i postigli uvodnih pet poena. Milojevićevi izabranici su se brzo konsolidovali i imali identičan odgovor. Rezultatska klackalica je vladala tokom čitave prve deonice, a pred kraj iste videli smo i prve poene novog Zvezdinog pojačanja, Diona Tompsona, medjutim, domaćin je dobio prvu četvrtinu rezultatom 21:20. Drugu četvrtinu počinjemo novim poenima Diona Tompsona(ukupno 6 u ovim momentima) a utakmica je bila prekinuta u jednom momentu zbog navijača koji je upao na parket. Nakon pauze, gosti prave seriju od 12:0 koju prekida Jovan Novak jednom dalekom trojkom, ali i pored toga, Zvezda je uspevala da održi dvocifrenu razliku sa kojom se i otišlo na “veliki odmor”.

http://www.aba-liga.com/

Ništa se nije menjalo na parketu sve do polovine trećeg kvartala. Crvena Zvezda je lako održavala dvocifrenu prednost, a onda, serijom 11:2, Mega prilazi na samo dva poena zaostatka. Nakon toga je Simonović vezao pet poena, a Bjelica pogadja oba bacanja i Zvezda pravi seriju 7:0, ali Milojević nije dozvolio svojim igračima da klonu. Preko Jaramaza su uspeli ponovo da uhvate priključak i pored zaostatka od osam poena na kraju treće četvrtine, na sredini poslednjih deset minuta, imali su zaostatak od samo četiri poena. Kuzmić je uspeo da da vrati svoju ekipu na “plus 6”, ali su Zagorac i Mušidi režirali dramu. Nakon penal završnice, regularni deo meča, završen je rezultatom 67:67 i otišli smo u produžetak. Duže od jednog minuta, čekali smo na prve poene u produžetku, a “muka nas je rešio” Ognjen Kuzmić koji pogadja iz reketa. Iskoristili su izabranici Dejana Radonjića momentum koji su imali i pobegli na plus sedam. Mega Leks je bio bez koša puna tri minuta, a post je prekinuo Marelja nakon ofanzivnog skoka. Medjutim, jednostavno nisu imali dovoljno snage igrači Mega Leksa, pa su crveno-beli izborili novu pobedu, 81:69. Sedamnaestu ove sezone u ABA ligi i još uvek ne znaju za poraz. Ognjen Kuzmić je bio najefikasniji u svojim redovima sa 16 poena, a pored njega još četiri igrača je bilo dvocifreno. Milko Bjelica 12, Simonović 11, a Jović i Tompson su ubacili po 10 poena. Na drugoj strani, Ognjen Jaramaz je sa 15 poena predvodio svoj sastav, Mušidi ga je pratio sa 14, a Kaba i Zagorac su imali po 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.