Najava: Partizan dočekuje Megu

U okviru 11. kola ABA lige, košarkaši Partizana dočekaće Mega Leks, večeras od 19h u dvorani “Aleksandar Nikolić”.


Prošlogodišnji finalista ABA Lige je počeo sezonu daleko slabije nego što se očekivalo. Iako im ni raspored nije išao na ruku, malo ko je očekivao da će Mega imati smao jednu pobedu posle šest kola. Ipak situacija se u poslednje vreme popravila, pa je tm iz Sremske Mitrovice zabeležio 3 pobede u poslednja 4 kola lige. Pored toga, Mega je ove nedelje došla i u FIBInoj Ligi šampiona. Partizan je nakon jako dobrog starta, jedno vreme zašao u krizu rezultata. Uzrok može ležati i u teškom rasporedu koji su imali izabranici Aleksandra Džikića. Seriju poraza su crno-beli konačno prekinuli u prošlom kolu na “vrućem” gostovanju u Zadru.

www.mondo.rs

www.mondo.rs

U pitanju su dva rivala koja se vrlo dobro poznaju. Poznato je da tokom sezone, pored ligaških susreta, neretko se dešava da ovi timovi odigraju i nekoliko prijateljskih mečeva. Teško je verovati da će ijedna ekipa iznenaditi drugu nečim. Domaćina je tokom cele sezone karakterisala jaka odbrana i utakmice na mali broj poena, za razliku od Mege koja je napadački orijentisana ekipa. Statistički ove dve ekipe su dosta slične, i teško je verovati da će neki od parametara odlučiti ovaj meč.
Na strani Partizana se nalazi iskustvo, kao i napadačka raznovrsnost. Jako je teško braniti crno-bele ove sezone, jer opasnost preti sa svih strana, na svakom meču neko drugi zablista, pored standardnog Hečera. Jakom odbranom i igrom na mali broj poseda, domaćin bi mogao da dođe do željenog rezultata. Mega bi svoju šansu mogla da pronađe u brzoj igri, na dosta poseda i sa dosta tranzicije. Neophodno je da se nađe još barem jedan raspoložen igrač pored kapitena Zagorca, kako bi se došlo do trijumfa. U poslednje vreme on je imao veliku pomoć od Kabe i Mushidija, koji su dosta podigli formu u odnosu na start sezone. Upravo sa njihovim boljim partijama, krenuo je i uspon Mege u ovoj sezoni.
Partizan u ovaj meč ulazi kao blagi favorit, kako zbog iskustva, tako i zbog domaćeg terena, dok će Megin adut svakako biti bolja forma u poslednje vreme. Iako se još nalazimo u prvoj polovini sezone, i ima još mnogo mečeva da se igra, pobeda u ovom meču bi donela sigurno veliko samopouzdanje igračima oba tima, i sigurniji nastavak sezone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.