Najava: Krka – Partizan

Košarkaši Partizana gostuju, u subotu, ekipi Krke u Novom Mestu. Dvorana Leon Štukelj je jedno od važnih gostovanja za Partizan do kraja sezone u ABA ligi.

Trener Partizana Aleksandar Džikić, najavio je težak zadatak za Crno-Bele:

“Situacija u obe ekipe je slična. Utakmica u Francuskoj, jasno je pokazala da je Krka kao imperativ postavila meč sa nama. Očekujemo motivisanog protivnika i spremni smo na to.“

Svoj debi u Crno-Belom imaće novi Amerikanac Darel Vilijams.

Plejmejker Partizana, Aleksandar Cvetković je ukazao na teške zadatke pod košem, ali i na bekovskim pozicijama:

“Pokušaćemo da iskontrolišemo dobre šutere Krke i da pod košem pariramo kvalitetnim igračima kao što su Lalić i Ivanov. Nama je važno da u sutrašnjem meču damo sve od sebe.“

mondo.rs

mondo.rs

Krka na skeneru

Iskusni dvojac pod koševima Lalić-Ivanov predstavlja unutrašnju snagu ekipe iz Novog Mesta. U trenucima kada je napadačka produkcija zaustavljena, upravo ovi igrači pružaju sigurne poene. Ivanov voli da koristi i šuteve sa polu-distance, dok je Lalić koncentrisan na poentiranje iz igre 2 na 2, ili igre na niskom postu, što bliže košu.

Krka poseduje kvalitet u reketu i preko stamenog Žige Dimeca, te snaga na poziciji 5 nije upitna.

Najbolji šuter u ekipi, posebno za 3 poena, je Mirko Mulalić, ali to igrači Partizana odično znaju jer je Mulalić pogodio sa pola terena za pobedu u Pioniru. Šuterski arsenal ekipe iz Novog Mesta obogatio je novoangažovani organizator igre Matić Rebec, koji ovoj ekipi donosi sigurnost na lopti, kreaciju (asistencije), ali i respektabilni šuterski domet, koji je demonstrirao u Valjevu.

Prvi potrošač lopti u ekipi je bivši košarkaš Partizana Stefan Sinovec. Srpski košarkaš ne briljira u procentima šuta, ali je nekoliko puta ove sezone pogađao kada je trebalo i na taj način donosio pobede svojoj ekipi.

Sa druge strane, novi centar Darel Vilijams je odradio samo nekoliko treninga (5 na 5) sa ekipom Partizana, pa će se tek videti koliko se uklopio. Za ovaj meč je od posebnog značaja da Partizan odgovori čvrstinom u reketu, usled činjenice da Krka velikim procentom zavisi od igre unutrašnje linije. Takođe, igrači Partizana moraju biti koncentrisani u odbrani igre koju postavljaju plejmejkeri Krke, kao i u pokrivanju šuta za 3 poena.

Važnost meča za obe ekipe je velika, usled činjenice da je borba za Evrokup, ali i ispadanje, ograničena u samo jednu pobedu u ABA ligi.

Izvor: Izjave sa kkpartizan.rs

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.