Naglić: “Sa Gagićem, Partizan je dobio mišiće ispod obruča”

Trener Zadra se obratio medijima posle poraza od Partizana.

Foto: NoviList

Aramis Naglić je posle utakmice izjavio:

“Mislim da smo danas izgubili utakmicu, pre svega zbog odbrambenog dela. Nismo imali ono što nas krasi, to je pritisak na loptu, agresivnost na čoveku sa loptom. Dozvolili smo Partizanu u trećoj četvrtini da igra, a ekipa takvog napadačkog talenta kao oni, zna iskoristiti. Pogodili su nekoliko teških šuteva. Sa Gagićem su dobili mišiće ispod obruča što će im itekako značiti u daljem toku prvenstva. Mi se moramo okrenuti sledećim utakmicama. Nismo imali imperativ rezultata ovde, ali došli smo igrati da pokušamo dobiti. Još jednom čestitam Partizanu na odličnoj utakmici, a mi ćemo svoju šansu tražiti u sledećim utakmicama, gde nam je raspored korektan, ali svakako respektiramo ekipe koje nam dolaze, FMP već u sledećem kolu”.

O padu u trećoj četvrtini, Naglić je odgovorio:

“Izgubili smo ritam. Dok god smo imali dobar trkački ritam, taj napad je izgledao na nešto. U trećoj četvrtini nismo postavili ni dva napada, što je jako loše na organizatorskoj poziciji, iako je agresija Partizana pala u odnosu na prvu četvrtinu gde je bila najveća. Da možemo pobediti svaku utakmicu, bili bismo prvaci ABA lige. Ovo su neke realne stvari. Na nama je da nastavimo vredno da radimo”.

Krilni centar Zadra, Šime Špralja je posle utakmice izjavio:

“Čestitke Partizanu na pobedi. Mislim da ni mi nismo bili bez šanse. Olako smo prepustili igru Partizanu u trećoj četvrtini kada su otišli na 20 razlike. Dobro za nas je što nismo tada stali sa igrom, bili smo u šansi da ih držimo u neizvesnosti do samoga kraja. Ne možemo biti nezadovoljni. Partizan je jedna jaka ekipa i jednostavno, danas su bili puno agresivniji i odlučniji i to je presudilo utakmicu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.