Naglić: “Čović je alfa i omega FMPove igre”

Trener Zadra kaže kako njegova ekipa nema imperativ pobede protiv FMPa, ali su silno motivisani da stignu do nova dva boda.

Foto: NoviList

Aramis Naglić je pred poslednju utakmicu 16. kola ABA lige izjavio:

Nemamo imperativ ili mač nad glavom, kako smo prošlih sezona znali imati u ovom delu sezone. Ovo je igra na neki način za slavu, za ispunjenje nekih snova. Silno smo motivisani, momčad izgleda odlično na treninzima, ali moramo biti svesni da igramo protiv jakog protivnika. Alfa i omega njihove igre je Čović oko kojeg se sve vrti i na kojem gotovo svi njihovi protivnici grade obranu. Očekuje nas jako teška utakmica i nije zahvalno za prognoziranje bilo čega, ali s obzirom da je oko nas jedna krasna atmosfera i velika pozitiva, definitivno smo motivisani te jedva čekamo da započne utakmica. FMP igra dobru košarku. Da nisu kiksali kući od Mornara prošlo kolo, bili bi najveći konkurenti za četvrto mesto. Želja nam je odigrati ovu utakmicu na krilima naših navijača i nadati se pozitivnom ishodu”.

Strateg FMPa, Vladimir Jovanović je pred put u Zadar rekao:

Ekipa Zadra je u dobroj formi. Posebno dobro igraju kod kuće gde imaju veliku podršku sa tribina, što oni koriste da igraju sa puno tranzicije i šuteva u ranoj fazi napada. Imaju puno iskusnih igrača od kojih se u poslednje vreme po poenima istiće Bostik. Naša obaveza je da svedemo periode praznih minuta u igri na minimum, da budemo tim svih 40 minuta i da verujemo da uz dobar pristup možemo do pozitivnog rezultata”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.