Na krilima Hečera do pobede protiv Lukoila

Ponovo su navijači Partizana napunili halu “Ranko Žeravica” do poslednjeg mesta, a njihovi ljubimci su im vratili pobedom.
U predposlednjoj proveri pred početak sezone, “pala” je ekipa bugarskog Lukoila, rezultatom 79-61, a Vilijam Hečer još jednom je bio najefikasniji pojedinac sa 18 postignutih poena. Vanja Marinković ga je pratio sa 14, Birčević je dodao 11, a Majstorović 10 poena. 

Utakmica je počela dosta nesigurno, što se odrazilo na defanzivni skok kod obe ekipe. Medjutim kako je utakmica tekla, tako se i to stabilizovalo, a valja spomenuti i da je dobar deo prve četvrtine, Vanja Marinković proveo na poziciji organizatora igre.
Drugu četvrtinu je obeležila minijatura Vilijama Hečera, nakon čega je trener Lukoila bio primoran da traži tajm aut, što je i urodilo plodom i ušli smo u egal završnicu prvog dela igre. Medjutim, Vanja Marinković je iz drugog pokušaja uz zvuk sirene doneo svom timu prednost od četiri poena(43-39) i nešto mirniji ulazak u drugo poluvreme.
Treću deonicu počinjemo nesportskom ličnom greškom nad Urošem Lukovićem, što je dovelo i do koškanja na parketu, ali se sve ubrzo smirilo. Nakon slobodnih bacanja, Luković se preselio na klupu i više nije ulazio. U ovom delu meča smo videli zaista kvalitetnu odbranu Partizana, dozvolivši protivniku samo šest poena iz igre, naime na 2:52 do kraja četvrtine, Lukoil je postigao svoje prve poene iz igre u nastavku susreta.
Poslednji kvartal otvara koš pod faulom Adina Vrabca, a iz nekog razloga je Stefan Pot zatražio izmenu, trojka Vanje Marinkovića na nekih tri minuta pre kraja je rešila ovaj meč i tu više nije bilo povratka za bugarskog predstavnika.
Sve u svemu, navijači su pesmom nosili košarkaše Partizana tokom čitavih 40 minuta, a na kraju je usledilo i dobro poznato slavlje. Videlo se da se ekipa i dalje uigrava i da ovo nije Partizan kakvog Džikić želi da gleda u novodolazećoj sezoni.

MN Press

MN Press

Leave a Reply

Your email address will not be published.