MZT preokretom u završnici do važne pobede nad Krkom

Iako je celu utakmicu imala prednost Krka je ispustila pobedu u za njih očajnoj četvrtoj čevrtini u kojoj su postigli samo 8 poena. MZT je na kraju slavio sa 69:67, a najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Drenovac sa 23 i Marko Luković sa 13 poena. Krku su prevodili Dimec sa 20 i Ivanov sa 12 poena. Zanimljivo je da Krka nije pogodila nijednu trojku iz 12 pokušaja.

Krka je bolje počela utakmicu. U odbrani su igrali čvrsto zalepljeni svako za svog igrača, pa je MZT imao problema da organizuje napad. U napadu su spuštali ka centrima, pa je Lalić predvodio Krku do 12 :6, kada je trener MZT-a zatražio tajm-aut. Posle tajm-auta, ap do kraja prvog perioda Krka je u potpunosti kontrolisala meč. Kada bi odigrali dobru odbranu MZT je gubio lopte u napadu, kada su bili lošiji u tom segmentu igre MZT je koristio svoju šansu i postizao poene iz prodora i šuta za tri poena. Drenovac je u ovom periodu bio najbolji igrač makedonske ekipe. Krka je nastavila sa dobrom unutrašnjom igrom, poene iz reketa donosi Dimec, pa je rezultat na kraju četvrtine bio 28:20.

Najveći problem MZT-a je igra pod košem u oba smera. Dimec i Lalić pune koš MZT-a sa niskog posta, a spoljni igrači Krke koriste prednost u brzini za prodore u reket. Makedonsku ekipu je predvodio Drenovac koji je u prvih 16 minuta bio nepogrešiv iz šuta. Ostalim igračima MZT-a nije išlo tako dobro u šutu, pa je Krka bila na sigurnih 41:32 sredinom druge četvrtine. U završnici poluvremena MZT je konačno zaigrao dobru odbranu, Krkini igrači su napravili niz greški u napadu, pa se otvorio prostor za poene iz kontri MZT-a. Na odmor se otišlo sa rezultatom 41:45 u korist slovenačke ekipe.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Uz dosta ishitrenih napada i grešaka obe ekipe su poene postizale iz reketa u prvom delu treće četvrtine, promašujući šuteve spolja. Krka je vodila 51:47 na prvom tajm-autu u ovom periodu. MZT je u drugom delu treće četvrtine dva puta prilazio Krki prvo na -1, a onda na -2, ali je energija i brzina Rebeca u odbrani i napadu vratila Krku na 59:54. Ovaj deo igre je obeležio veliki broj promašenih šuteva za tri poena i vrlo brz ritam igre.

Serija promašaja se nastavila i na početku poslednjeg perioda. Trojka Stojanovskog i izgubljena lopta Mulalića u napadu bili su razlog da Krka brzo zatraži tajm-aut pri rezultatu 59:57. Pritisak rezultat uzrokovao je veliku nervozu i veoma slabu košarku na obe strane. U moru promašaja i izgubljenh lopti MZT je uspeo da bude koncetrisaniji i trojkom Marka Lukovića poveo sa 62:59. Šest minuta bez poena za Krku naterale su Anzulovića da zatraži novi tajm-aut. Krka je posle tajm-auta uspela da izjednači na 66:66, ali je MZT u uzbudljivoj završnici ipak odneo pobedu poenima braće Luković sa slobodnih bacanja. Krka je imala dve šanse da izbegne poraz, prvu je propustio Lapornik promašajem u blizini koša, a drugi put igrači Krke nisu uspeli da uhvate loptu posle namernog promašaja Ivanova sa slobodnog bacanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.