Mornar u poslednjem minutu slomio Olimpiju!

U “Topolici” Mornar savladao Olimpiju 80:75!

Foto: Mornar Bar

Jako važnu pobedu zabeležili su izabranici trenera Pavićevića na svom terenu, ali uz dosta muke. Jako neefikasan početak Mornara (1 poen u prvih četiri minuta igre) zabrinjavao je kako trenera, tako i gledaoce na tribinama. Međutim, uspeli su domaći da se konsoliduju i prvu deonicu završe vođstvom (18:16). Tokom čitavog meča bila je rezultatska klackalica, a do kraja prvog poluvremena najviše zahvaljujući sjajnom Luki Šamaniću, Olimpija na pauzu otišla nerešenim rezultatom 38:38.

Drugo poluvreme je otvoreno kanonadom trojki sa obe strane, ali se posle tri minuta igre u trećoj četvrtini ponovo često sekla utakmica faulovima i slobodnim bacanjima, koji nisu dozvolili da se jedna ekipa odlepi. Takav ritam utakmice bio je sve do poslednjeg minuta, kada su domaći trojkom Mićovića, a zatim i nakon dobre odbrane zakucavanjem Uroša Lukovića postavili konačnih 80:75.

Najefikasniji u ekipi Mornara Vranješ (17 poena, 8 skokova), Luković (14 poena, 11 skokova) i Voler (16 poena, 5 asitencija). U suprotnom taboru Šamanić je bio najkorisniji igrač sa 16 poena, Špan je dodao 14 uz 8 asistencija, dok je Begić upisao 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.