Mornar porazio FMP u Železniku!

Ekipa Mihaila Pavićevića slavila sa 82:84.

Foto: FMP

Nije Mornar startovao sazonu kako se očekivalo, te je posle devet kola ABA lige bio zakucan za dno tabele sa svega dve pobede. Shodno tom jako lošem učinku ekipe iz Bara, košarkaši FMP-a su imali ulogu favorita u ovom meču, ali je nisu opravdali na parketu.
U statistički gledano ujednačenoj utakmici, segment igre koji je išao na štetu “Panterima” bio je broj izgubljenih lopti, čak šesnaest. Gosti su počeli utakmicu serijom 8:0, koju su materijalizovali vođstvom posle prve četvrtine 14:23. Ekipa Vlade Jovanovića je početkom drugog perioda prišla na -5 (20:25), ali to je bio njihov maksimum što se tiče prvog poluvremena, posle kog su na zasluženi odmor košarkaši Mornara otišli sa prednošću 29:41. Najviše zahvaljujući jako lošem šutu iz igre domaćih (9/27). Drugo poluvreme pripalo je ekipi iz Železnika (24:23, 29:20) u kom su igrači FMP-a dobili u širini i mnogo bolje šutirali van linije 6.75 (9/16). Vodili su gosti i +16 (29:45), ali na krilima sjajnog šuta za tri poena naročito u poslednjoj deonici, FMP je prišao na svega poen zaostatka u finišu utakmice (80:81). Nemanja Vranješ je u samoj završnici bio siguran sa linije penala i doneo jako važnu pobedu Mornaru, koliko za pomeranje sa dna tabele, toliko za jačanje samopouzdanja.

Najefikasniji kod domaćih Apić (24 poena, 16 skokova), Jeremić (18 poena, 5 skokova) i Rebec sa 14 poena, 5 asistencija i 4 skoka. U pobedničkoj ekipi Vranješ je meč završio sa 19 poena, Rebić 16 poena i 8 asistencija, dok je Drenovac dodao 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published.