Miler i Marinković vodili Partizan do prve pobede u sezoni

Izabranici Miroslava Nikolića su upisali prvu pobedu u okviru ABA lige. “Crno-beli” su savladali FMP rezultatom 87:84.

Foto: ABA Liga

FMP je samo dva puta vodio u “Pioniru” danas i to oba puta u prve dve minute susreta nakon poena Nemanje Nenadića, odnosno Alekse Radanova. Partizan je u prvoj četvrtini uglavnom pronalazio poene preko šuteva Vanje Marinkovića i zahvaljujući dobroj igri pod košem. Đoko Šalić i Strahinja Gavrilović su pravili probleme odbrani gostiju, a nakon 10 minuta košarke, rezultat je bio 28:20.

Patrik Miler je nosio Partizanovu igru u drugom periodu. Amerikanac je upisao 9 poena u tom razdoblju, dok je na drugoj strani Nemanja Nenadić nastavio u dobrom ritmu. Zahvaljujući trojci Filipa Čovića i poenom Majka Odža, FMP je na veliki odmor otišao sa samo 2 poena zaostatka(45:43).

Izabranici Miroslava Nikolića ni u trećoj četvrtini nisu uspeli da slome otpor žilavih gostiju iako su nakon poena Mihaila Andrića imali 7 odnosno 8 poena prednosti krajem treće četvrtine. Kada je Marko Čakarević zakucao za 74:64 na 7 minuta do kraja utakmice, činilo se da FMP neće imati snage za povratak, ali nakon tajm-auta Vladimira Jovanovića viđena je serija gostiju od 8:0, tako da je bilo potpuno jasno da sleduje drama u finišu.

Problem za domaće je usledio nakon petog faula Obrada Tomića, a nešto ranije je i Đoko Šalić završio utakmicu zbog istog problema. U poslednje dve minute susreta se ušlo pri rezultatu 81:77. Loš faul za goste je napravio Filip Čović, a Najdžel Vilijams-Gos je bio precizan oba puta za +6 Partizana. Na drugoj strani je Vilijams-Gos uzvratio uslugu, Čović je prošao na polaganje, a Amerikanac domaćih napravio faul za dodatno slobodno bacanje koje je plejmejker FMPa realizovao za 83:80.

Kao i u Baru, odgovornost za Partizan je preuzeo Patrik Miler. Bivši student Tenesi Stejta je pogodio za 85:82, a onda je i Strahinja Gavrilović bio precizan uz faul za 87:82, nakon dobre odbrane domaćih. Konačnih 87:84 je postavio Aleksandar Bursać.

PARTIZAN – FMP 87:84 (28:20, 17:23, 22:17, 20:24)

Partizan: Miler 20, Vilijams-Gos 13, Aranitović 0, Marinković 15, Veličković 1, Tomić 2, Pecarski 0, Gavrilović 7, Andrić 8, Čakarević 12, Stevanović 0, Šalić 9

FMP: Roven 2, Čović 24, Uskoković 4, Jeremić 6, Pot 2, Nenadić 15, Radanov 7, Bursać 4, Radovanović 3, Đumić 0, Šešlija 5, Odžo 12

Leave a Reply

Your email address will not be published.