Metalac bolji od Sutjeske

U utakmici sa puno oscilacija, Rakićevićeve trojke u trećoj i četvrtoj četvrtini su prelomile utakmicu u korist Metalca. ( 84:78)

Tvrde odbrane i loša realizacija obe ekipe u napadu obeležile su početak utakmice. Sutjeska u napadu pokušava da stekne prednost kroz pik i spuštanjem lopte ka centrima. Metalac je na drugoj strani pokušao sa prodorima i  blokovima koji su otvarali šut spoljnim igračima. Kako je vreme odmicalo obe ekipe postaju sigurnije u šutu i pogađaju. Pri kraju četvrtine Metalac vezuje nekoliko poena iz pika, a Sutjeska iz individualnih prodora. Za zanimljiv kraj ove četvrtine pobrinuo se Pavlićević pogađajući trojku sa svoje polovine u poslednjim sekundama za 19:19.

U dugoj četvrtini takođe je bilo dosta oscilacija. Sutjeska je dobro otvorila i pogodila dve trojke. Na drugoj strani dobru energiju i brzinu Metalčevim napadima doneo je Kočović. Onda se igra ubrzala, napadi su se završavali nelogičnim potezima, netačnim pasovima i ishitrenim šutevima na obe strane. Đokić je prvi uspeo da smiri svoju ekipu. Zonska odbrana Metalca napravila je probleme za Sutjesku u napadu, a i kada su prešli na agresivnu odbranu na čoveka za Sutjesku nije bilo ništa bolje. Metalac je lako postizao poene iz kontri i odlepio se na 41:33. Sutjesku u igru vraća Korać, prvo sa trojkom, a onda sa pogodkom iz teške pozicije u poslednjoj sekundi. Na odmor se odlazi sa rezultatom 44:39 za Metalac.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Početak treće četvrtine ponovo je obeležila nervozna igra na obe strane. Sutjeska se prva trgla i sa nekoliko pogođenih šuteva spolja sustiže Metalac. Metalac je odgovorio agresivnijom odbranom i trojkama Rakićevića iz tranzicije podiže razliku na 54 :47. Sutjeska je posle zatraženog tajm-auta forsirala igru iz pika, koja im je uz dve Metalčeve greške u napadu omugućila da ponovo sustignu rezultat. Kada je produktivnost iz pika opala Metalac vraća prednost, a tome je kumovala i dosuđena tehnička greška za trenera Sutjeske Dubljevića. Na kraju trećeg perioda Metalac je vodio sa 65:57.

Rakićević je odlično počeo poslednji period i pogodio dve teške trojke koje su omogućile prvu dvocifrenu prednost Metalca. Posle promašenih šuteva za tri na početku, Sutjeska se ponovo vratila piku u napadu. Odličnu saradnju u igri dva na dva ostvarivali su Korać i Albijanić. Dobru igru u napadu pratila je dobra odbrana, pa se razlika opuštenog Metalca istopila. Đokić je uspeo da trgne svoju ekipu, Kutlešić je prodorom i jednom dobrom odbranom osigurao dovoljnu prednost, pred penal završnicu. Utakmica je završena rezultatom 84:78.

Metalac su predvodili Kutlešić sa 19 i Rakićević sa 18 poena. Najefikasniji igrač utakmice bio je Spasojević iz Sutjeske koji konstantno dobrom igrom stigao do 22 poena.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.