Metalac savladao Crno – Bele

Košarkaši Metalca su trijumfalno otvorili novu sezonu u ABA ligi pobedom nad “novim” Partizanom, u Valjevu, rezultatom 67 – 64.

Crno – Beli su u prvom poluvremenu u nekoliko navrata sticali +9, najviše zahvaljujući dobrom protoku lopte u napadu i tranziciji, dok je zonska odbrana zbunila domaćina na drugoj strani terena.

Međutim, trener Đokić je na poluvremenu uspeo da motiviše svoje igrače i da im pokaže pravac kako igrati protiv ideja Partizana, te je domaći tim odigrao furioznu 3. četvrtinu u kojoj je potpuno nadigrao beogradski tim (28-13). Trener Crno – Belih Petar Božić je pokušao da razmrda tim nekim izmenama, ali ostaje utisak da nije menjao prave igrače (primer Aranitovića koji se u tim momentima “pogubio” na parketu), a takođe nije uspeo da zatvori sve defanzivne rupe u timu koje su izašle na videlo.

abaliga.com Nikola Malesevic (Photo: Metalac Farmakom/Foto Studio Art/Predrag Nikolić & Aleksandar Avramović)

abaliga.com
Nikola Malesevic (Photo: Metalac Farmakom/Foto Studio Art/Predrag Nikolić & Aleksandar Avramović)

Kada je delovalo da Metalac kontroliše meč u potpunosti, Partizan se ponovo vratio u igru, a pred kraj i poveo 63 – 61. Mrak u igri neiskusnog tima je u tim momentima ponovo došao na scenu, a do kraja su Crno – Beli srljali iz promašaja u promašaj. Poraz su začinili timskom izgubljenom loptom u krucijalnom momentu (65-64 za Metalac).

Najbolji igrači u sastavu tima iz Valjeva bili su Kutlešić sa 15 poena, i Malešević sa 14. U timu Partizana najefikasniji je bio Cvetković sa 13 poena, a dvocifren je bio i iskusni Vitkovac sa 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published.