Metalac i Sutjeska se pojačali

Metalac bi u narednim danima trebao da se odluči između Miloša Milisavljevića i Milutina Đukanovića ili da zadrži obojicu. Sutjeska je dovela Ratka Vardu i Amerikanca sa crnogorskim pasošem Raša.

Metalac  se ove sezone muči da pronađe plejmejkera koji bi zadovoljio ukuse trenera Đokića. U narednim danima biće poznato da li će angažovati jednog ili obojicu igrača koji su trenutno na probi. Miloš Milisavljević se afirmisao u KK Spartaku, jedno vreme bio na probi u Partizanu, a internacionalnu karijeru započeo 1. novembra 2014. kada je izabran od strane Teksas Ledžendsa kao 6. pik na draftu Razvojne lige NBA.

Odmah je trejdovan u Santa Kruz Voriorse, filijalu Golden Stejta, za koje je  odigrao 21 meč, prosečno beležeći 4.86 poena za 12.9 minuta u igri. Miloš je bio i na širem spisku selektora Đorđevića za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Drugo potencijalno pojačanje je 24-godišnji Milutin Đukanović koji je sporazumno raskinuo ugovor sa Turk Telekom u kojem nije imao previše šanse da pokaže svoje kvalitete.

Foto: facebook.com/KKMetalacValjevo

Foto: facebook.com/KKMetalacValjevo

Sutjeska se pojačala na centarskoj poziciji sa iskusnim Ratkom Vardom. Upravo će iskustvo biti najveći kvalitet 36-godišnjeg centra kojem će Sutjeska biti 18. klub u karijeri posle rastanka sa makedonskim Kožuvom u novembru. Drugo pojačanje je 31-godišnji bek Brajon Raš koji je u svojoj karijeri igrao za više francuskih i ruskih timova, a poslednja stanica mu je bila španska Fuenlabrada za koju nije odigrao nijedna meč.

Leave a Reply

Your email address will not be published.