Metalac i Đokić – kakav će biti ishod?

Nakon ubedljivog poraza od Igokee i lošeg početka sezone, trener Metalca Vladimir Đokić podneo je ostavku na svoju funkciju.

Od tada se ne smiruju glasine i vesti iz Valjeva oko mogućeg naslednika trenera Đokića, a posebnu pažnju izazvala je izjava doktora Boška Đukanovića o njegovoj velikoj želji da se trener Đokić, kao tvorac svih uspeha Metalca, vrati na kormilo.

„Đokić je moralna i samokritična osoba. Odlučio se da podnese ostavku jer je napravio greške u selekciji tima, jer rezultati na startu sezone nisu u skladu sa očekivanjima. Zameram mu što je to uradio a da nikoga nije obavestio o tome. Metalac može trenutno da bira koga će od sjajnih trenera da dovede na klupu, ali Valjevo želi Đokića i ja verujem da ćemo posle utakmice u Nikšiću sve zaboraviti i da će Đokić ponovo sesti na klupu“ rekao je prvi čovek Metalca Boško Đukanović.

kolubarske.rs

kolubarske.rs

Boško Đukanović naglasio je i da je Vlada Đokić mlad trener i da se greške dešavaju i mnogo iskusnijima:

„Rekao sam da je Đokić samokritičan, ali ne sme da zaboravi da je mlad trener. Grešili su i mnogo stariji i mnogo iskusniji”.

Prema informacijama koje posedujemo, trener Đokić je posebno razočaran na odluku da pusti odličnog plejmejkera Ljubičića da pređe u rivala iz ABA lige MZT, i da je na to prvenstveno mislio kada je rekao da je činio pogreške u selekciji.

mozzartsport.com

mozzartsport.com: Marko Ljubičić

Postoje i određene spekulacije da je došlo i do određenog zastoja u plaćanju igrača, te da oni nisu najjače motivisani, međutim prvi čovek Metalca je treneru Đokiću najavio i mogućnost da pojača ekipu igračem kojim želi.

Sva dosadašnja imena koja su se pominjala kao mogući naslednici (Miroslav Nikolić, Vlada Jovanović i još neki) bila su samo nagađanja, a šta će se sledeće dogoditi nije lako predvideti.

Podršku izlasku iz krize tima iz Valjeva pružili su i doskorašnji trener Partizana Duško Vujošević, kao i Darko Miličić. Obojica su istakli da veruju u sposobnost prvog čoveka Đukanovića da izvede Metalac na pravi put.

Leave a Reply

Your email address will not be published.