Metalac dobio posle drame

Košarkaši Metalca pobedili su Cedevitu sa 56:55, u Valjevu, u sklopu 17. kola regionalne ABA lige.
Metalac je vodio tokom cele utakmice, u više navrata i sa dvocifrenom prednošću, ali je usled nedostatka koncentracije, i bolje igre Cedevite u poslednjoj deonici umalo ispustio pobedu.
Tragičar ovog meča bila je streč četvorka Zagrepčana, Tomislav Zubčić koji je imao otvorenu trojku za pobedu, ali je promašio. Metalac je tako ostvario osmu pobedu

Ekipa trenera Đokića je od početka krenula sa odličnom igrom,a posebno je blistala u odbrani u drugoj deonici kada je Cedeviti dozvolila da ubaci samo 6 poena.

Nikola Malesevic (Photo: ABA)

Nikola Malesevic (Photo: ABA)

Metalac je na poluvremenu poneo devet poena prednosti, ali Cedevita je uspela da se vrati u nastavku. Zaigrala je sigurnije i bolje, a odbranu zaključala. Ukić je dva minuta pre kraja pogodio trojku za vođstvo Cedevite 53:52, ali uzvratio je Jošilo na isti način. Odlučilo je jedno pogođeno slobodno bacanje Ljubičića, dok je Cedevita promašila svoj napad i to je bio kraj.

Malešević je bio sjajan sa 22 poena i 5 skokova, Jevtović je dodao 14 poena i 8 skokova u pobedničkoj ekipi. Na drugoj strani, samo je Pilepić sa 16 poena bio dvocifren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.