Cibona slavila protiv Metalca u penal završnici

Cibona uspela da nametne svoj ritam u četvrtoj četvrtini i pobedi Metalac u neizvesnoj utakmici sa 77:73.

Metalac je bolje otvorio utakmicu i poenima Gabrića poveo sa 4:0. Usledio je veoma brz ritam igre što je više pogodovalo Ciboni koja je većinu poena postigla iz tranzicije. Metalac je uspeo da nametne svoj ritam u drugom delu četvrtine kada raznovrsnim pozicionim napadima  sa dosta blokova i utrčavanja dolaze do prednosti od 15:14.

Cibona je bolje otvorila drugi period igre. Ponovo su uspeli da Metalcu nametnu brzu igru i pogođenim trojkama iz kontri poveli sa 24:18. Posle Đokićevog tajm-auta Metalac smiruje igru i uspeva da preko centara dođe do poena i smanji rezultat. Sjajnu četvrtinu imao je Majstorović koji je u ovom periodu postigao 12 poena. Odlično se izvlačio na šut za tri i ubacivao u reket. Na drugoj strani Cibona se oslonila na poene Florensa i Siriščevića iz kontri, a dodatni kvalitet pod košem dao je Ante Žižić (9 skokova do kraja poluvremena).  Na poluvremenu bilo je 39:36 za ekipu iz Valjeva.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Cibona je slabo počela treću četvrtinu sa promašajima za tri poena. Na drugoj strani Metalac je spuštao loptu na Majstorovića i Jevtovića koji su poene postizali iz slobodnih bacanja. Cibona  se vratila u igru sa promenom taktike u napadu, lopta se spuštala na sjajnog Anta Žižića koji je u ovom periodu postigao 12 poena. Odlično se otvarao iz pika i ubacivao u reket, pa su ga centri Metalca zaustavljali faulom. Metalac je nastavio da koristi pik sa svojim centrima, u jednom trenutku bio u minusu od pet poena, ali je na samom kraju četvrtine smanjo na 56:55.

U poslednjoj četvrtini igra se ponovo ubrzala. Florens je svojom brzinom doneo energiju u Ciboni, a Metalac opet uvukao u trkačku utakmicu. Cibona je iz takve igre uspela da pogodi brze trojke, a Metalac je na drugoj strani promašivao. Hukić je doprineo svojim poenima, skokovima i požrtvovanom igrom i bio jedan od najzaslužnijih što je Cibona otišla na 72:65. Metalac se vratio sa individualnom rolom Bakića. U poslednji minut se ušlo sa rezultatom 72:69. Florens je preuzeo odgovornost za Cibonine napade i u penal završnici pogađao i uspeo da uhvati presudnu loptu posle svog promašaja i odluči utakmicu.

U pobedi Cibone najbolji su bili Žižić sa 19, Hukić sa 16 i Florens sa 15 poena. Majstorović je bio najefikasniji u Metalcu sa 17 poena.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.