Mega lako sa Tajfunom

Mega je dominacijom u ofanzivnom skoku nanela težak poraz Tajfunu od 92:70. Utakmica je obilovala šutevima za tri poena, Mega Leks je pogodio 12 od 33 pokušaja, Tajfun 8 od 28. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Savović sa 20 poena i 7 skokova, Jaramaz sa 17 poena i Ivanović sa 12 poena i 8 asistencija. Tajfun su predvodili Čebular sa 16 i Ponjavić sa 13 poena. 

Obe ekipe su otvorile utakmicu serijom grešaka u napadu, ali se Mega prva trgla trojkma Savovića i Jaramaza iz tranzicije napravili su seriju 8:0, pa je klupa Tajfuna zatražila tajm-aut. Tajfun je iskoristio promašaje Mege da smanji prednost na 14:10, ali su nakon toga ponovo imali veliki broj izgubljenih lopti. Od osam pokušaja za tri poena pogodili su samo jedan, dok se Mega odlučila na nešto sigurniju igru i poenima pod košem ponovo napravila prednost i prvu četvrtinu završila sa 25:16.

Mega je loše počela drugu četvrtinu, imali su priliku za dosta napad usled dobrog ofanzivnog skoka, ali su sve promašivali. Tajfun je to iskoristio da poenima Ponjavića prvu umanji prednost, da bi u jednom trenutku izjednačio na 25:25. Dobrom rolom i vezanim poenima Savovića Mega je vratila prednost i povela 32:27. Tajfun se u odbrani mučio da zatvori unutrašnju igru Mege iz pika, šut za tri ih i dalje nije služio. Najveći broj poena za slovenačku ekipu dolazi pod samim košem. Na drugoj strani Mega je bila nešto bolja u šutu za tri i imala više poena iz tranzicije, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 43:36.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Mega je bolje otvorila treći period, Kaba i Savović su dominirali u ofanzivnom skoku i vodili Megu do 50:38 na prvom tajm-autu. Igra u serijama koja je trajala u prvom nastavila se u drugom poluvremenu, na promašaje Mege za tri poena, Tajfun je odgovorio preko Čebulara i smanjio razliku na 52:49. A onda su se ponovile crni minuti u igri Tajfuna, dezorganizacija u napadu i veliki broj izgubljenih lopti, omogućili su Megi da se lako odlepi. Ivanović je asistencijama proigravao saigrače, Mega je pogađala i promašivala trojke, ali su promašaji nadoknađeni ofanzivnim skokovima. Pred poslednji period se otišlo sa rezultatom 68:50 za srpsku ekipu.

I četvrta četvrtina je počela promašajima i izgubljenim loptama za Tajfun,a raspucana Mega je povećavala razliku. Vezanim poenima Aranitovića Mega je bila na 78:52. Igrači Tajfuna su pokušali da trojkama ublaže prednost Mege, raspoloženi Čebular je pogodio dve uzastopne i tako najavio mogućnost da se nešto promeni , ali ta strategija dugoročno nije bitnije uticala na rezultat. Mega je uspela da iskontroliše rezultat do kraja, trojke su pogađali Ivanović i Luvavu, pa je na kraju bilo 92:70.

Leave a Reply

Your email address will not be published.